
Bivša manekenka Stefany Hohnjec otvorila dušu: ‘Proživljavala sam mač boli’
Restoran “Konoba Mare” na Lošinju, koji je otvorila bivša savjetnica predsjednice Republike Hrvatske i poznata novinarka Mirjana Hrga, našao se u centru pozornosti nakon što je Jutarnjem listu objavljena negativna recenzija konobe. U kritici se ističe da restoran, iako promovira lokalne namirnice, na jelovniku nudi jela koja izazivaju pitanja o njihovom podrijetlu.
“Sve što je na meniju je s otoka…”, rekla je novinarima konobarica, dok su na jelovniku navedeni biftek, boškarin, pačja prsa i svinjska rebra, a sve te namirnice, prema riječima recenzenata, teško da su iz lokalnog uzgoja.
“Na jelovniku su bistro hrana te predjela, glavna jela, salate i deserti. Ovako nabrojano možda i zvuči bogato, ali kad malo “zagrebete” u potrazi za lokalnim namirnicama tipičnima za otočnu konobu, zapravo se razočarate”, stoji u recenziji Jutarnjeg.
Danijela Dvornik u mukama nakon brutalnog pothvata: ‘Što je meni ovo trebalo?’
Iako je jelovnik obuhvatio širok spektar jela, recenzent je izrazio razočaranje nedostatkom pravih otočnih specijaliteta poput creske janjetine i ribe. Osim toga, ocijenjeno je da su neka jela bila nedovoljno pripremljena i da je okus bio daleko od očekivanog.
“Ni lignje nas nisu oduševile, iako se prodaju pod jadranske, jer možemo nabrojati barem tri zagrebačke zalogajnice koje služe bolje frigane lignje – i to patagonijske. Također, ni krumpirići nisu bili dovoljno pečeni”, piše u recenziji.
U odgovoru na kritiku, Mirjana Hrga je naglasila da se trude koristiti lokalne namirnice, ali da su se suočili s izazovima u vezi s dostupnošću nekih proizvoda. Također je istaknula da restoran promiče hrvatske proizvode i očuvanje lokalne kuhinje.
Mama Marka Grubnića na ovim fotografijama izgleda upola mlađe, proslavila je 64. rođendan
“Kad bi popljuvali jednu od mojih najdugovječnijih kolegica, s impresivnom karijerom, ona ne bi pitala za sadržaj teksta nego sliku: “Kako sam ispala? To me jedino zanima”.
Žena se odlično zezala s medijskim miševima i naručenim tekstovima.
Ove slike ispod su odlične, tekst je pisala osoba za koju sam se morala raspitati kod nekoliko kolega tko je ona i što uopće zna o gastronomiji? Jedva sam saznala.
Ipak, hvala joj u ime odlične ekipe na reklami, jer i loša reklama je reklama, ali očigledno ili nema pojma ili … bit ću pristojna i tu ću stati”, odgovorila je Hrga na Facebooku.
Kad bi popljuvali jednu od mojih najdugovjecnijih kolegica, s impresivnom karijerom, ona ne bi pitala za sadrzaj teksta…
Posted by Mirjana Hrga on Sunday, 17 September 2023
Tako je Hrga poručila i da se trude surađivati s lokalnim proizvođačima te promovirati autentične okuse otoka Lošinja. Istaknula je nekoliko ključnih točaka i naglasila da restoran koristi isključivo lokalne namirnice, ali se suočava s određenim izazovima u vezi s dostupnošću nekih proizvoda.
Dakle, u potpunosti je uvredljivo da netko dopušta publiciranje ovakvih laičkih svinjarija poput ove u Jutarnjem, jer upravo je suprotno:
1. Ribu imamo samo kad se lokalna koca iz Osora vrati s ulovom (ovisi od vremena). Smrznutu iz uvoza sigurno nećemo staviti na stol. Ako je to grijeh, fakat smo bezveznjaci.
2. Janjetinu nismo imali mjesecima, jer da novinarka išta zna, onda bi znala da su nam divlje svinje na otoku pobile stada. Kupovnu iz Australije ne bismo gospođi servirali pa sve i da nam je rekla da će nas nahvaliti
3. Na otoku imamo napokon od ove godine siranu. Rade ovčji i kozji sir i skutu. E, pa mi smo jedan od 5 restorana koji kupuje upravo taj sir i ponosni smo da imamo tu priliku.
4. Otok u sastavu Malog Lošinja su i Unije, drži stada boškarina. Normalno je da imamo boškarina, koliko god gastro gospođa mislila drugačije i iz toga pogrešno izvlačila zaključak “tko bi a tko ne bi trebao biti konoba”.
5. Osim prosecca, sva vina, rakije, ginovi su hrvatski jer promoviramo hrvatsko.
6. Kruh pečemo, ne kupujemo štruce i onda preprodajemo.
7. Slastice sami radimo.
Mladenka naredila gostima da joj na vjenčanje dođu u crnini, pogledajte video koji zbunjuje
Hrga je zaključila da, iako restoran možda nije savršen, nikada nisu koristili gotove proizvode poput Vegete ili vrhnja za kuhanje, te da se trude promovirati lokalnu kuhinju.
“Mi guštamo…Onima kojima je hrana biznis, nije to lako shvatiti.
I da. Imam prijatelje koji objavljuju ozbiljne tekstove o gastronomiji, ali nikada mi nije palo na pamet to koristiti.
Sretan mi rođendan 😉”, poručila je Hrga.
Bivša manekenka Stefany Hohnjec otvorila dušu: ‘Proživljavala sam mač boli’
Eskaliralo u školama, ovo je strašno: Roditelji sumnjali na najgore, nisu bili ni blizu istini
Legendarni Gangster u golemim problemima: ‘Ja sam njemu neprijatelj broj jedan’
Hrvati se pokušavaju riješiti poštapalica: ‘Od Naše male klinike ne prestajem govoriti Iso Miki’