fbpx
Pixabay

NOVI TRANSFER NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI PREKINUO ‘ŠUŠKANJA’: ‘Najljepše kad se nešto promijeni u korist čovjeka za kojeg i radimo ovaj posao’

Autor: Dnevno

Nakon deset godina izbivanja, novinarka i repoterka Ivana Brkić Tomljenović se ponovo vraća na RTL televiziju gdje će biti pojačanje u informativnom programu.

Brkić Tomljenović se priključuje već uhodanom timu središnje informativne emisije “RTL Danas” kao dnevna urednica, prvi put u karijeri.

“Od novog angažmana očekujem dobru suradnju s novinarima, kreativnost i s jedne i s druge strane te da i dalje donosimo priče koje mijenjaju Hrvatsku. Veselim se početi uređivati informativnu emisiju na nacionalnoj televiziji, ovo mi je prvi angažman na mjestu urednice i to mi je trenutno najveći izazov“, ističe Ivana te dodaje da je povratku na RTL nakon deset godina presudila ljubav prema novinarstvu, a posebno emotivno opisuje i susret sa starim kolegama s kojima ponovno surađuje.

“Politika vedri i oblači našim životima”

Brkić Tomljenović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je završila i Akademiju za politički razvoj.

Novinarsku karijeru započela je na Obiteljskom radiju, a nakon toga su uslijedili brojni televizijski angažmani gdje je radila kao novinarka i reporterka. Ivana se u svom radu profilirala ponajviše u praćenju političkih događanja u Hrvatskoj i svijetu, a zanimanje za politiku, ističe, pokazivala je od samih početaka karijere.

Foto: RTL

“Kad shvatiš da politika vedri i oblači našim svakodnevnim životima, onda je najljepše kad se nešto promijeni u korist čovjeka za kojeg i radimo ovaj posao“, ističe novinarka te otkriva što joj je u dvadeset godina dugoj karijeri bio i ostao najveći pokretač.

“Najveća motivacija mi je ispraviti nepravde koje se događaju. To se ne događa često, ali kad se dogodi, to je osjećaj koji te puni i pokreće da ideš dalje“, zaključila je.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.