Foto: Goran Stanzl, Petar Glebov/PIXSELL

NOVI FOSILI, NOVI PROBLEMI! Na posthumnom albumu Rajka Dujmića ipak neće pjevati Sanja, Marinko i Zec

Autor: Š. P.

Najavljujući posthumni album Rajka Dujmića na kojem će njegove pjesme pjevati najveća imena domaće glazbene scene, Rajkova udovica Snježana Dujmić najavila je i da će jednu pjesmu otpjevati članovi originalne postave Novih fosila. Ipak, u njihovim dogovorima došlo je do preokreta.

“Nažalost, Sanja, Zec i Marinko su odlučili da neće sudjelovati na albumu novih pjesama od Rajka. Nema ljutnje, nema svađe, poštujem njihovu odluku. Nisam to očekivala, ali svatko u životu ima svoje prioritete”, napisala je Snježana Dujmić na svom Facebook profilu uz link na Rajkovu pjesmu “Naša stvar”.

Podsjetimo, prije nekoliko godina Rajko Dujmić se posvađao sa Sanjom Doležal, Vladimirom Kočišem i Marinkom Colnagom te im sudski pokušao zabraniti da izvode njegove pjesme, kao i da koriste ime Novi fosili. S obzirom na to da su izvođači s originalnih snimki, Dujmić im nije mogao zabraniti izvođenje pjesama, ali sa zabranom imena je uspio, pa je trojac neko vrijeme nastupao jednostavno kao Sanja, Marinko i Zec.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

“Nažalost, njegova borba s demonima nije od jučer, bili smo toga svjesni svih tih godina, pokušavali pomoći, moj suprug ga je vodio na liječenje. Žao mi je jer mislim da je jedan od najboljih, najdarovitijih i najgenijalnijih autora glazbe na ovom području”, rekla je svojedobno Sanja Doležal o autoru i nekadašnjem prijatelju čije je pjesme pjevala dugi niz godina.

Inače, ovih su dana po prvi put, u organizaciji glazbenog menadžera Zorana Škugora, dodijeljene nagrade Rajko Dujmić za najbolje izvođače i autore u pop glazbi. Prvi dobitnici su Massimo i Ivan Dečak iz Vatre, a nagrade im je uručila Snježana Dujmić.

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.