Goran Berovic

Nova Ženska priča oduševila sve prisutne: Stručnjaci pričali o duhovnosti i psihologiji

Autor: Dnevno

U klubu hrvatskih glazbenika SAX! sinoć je održan treći ovosezonski talk-show „Ženska priča“ na temu „Duhovnost  & psihologija“, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na temu: Maju Vučić, Nikolu Žuvelu, Daniellu Kordić i Krešimira Mišaka. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni zanimljivih priča, sinoć su uživali u talk-showu u rasprodanom klubu Sax! za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali o razlikama duhovnosti i prihologije te sve prisutnijem trendu rada na sebi, uz odgovaranja na mnogobojna pitanja iz publike.

Bilo je poučno poslušati poznatog televizijskog voditelja, pisca i novinara znanosti Krešimira Mišaka, koji u svojoj kultnoj emisiji „ Na rubu znanosti“ i dalje, nakon punih 18 godina emitiranja, ugošćava znalce na nesvakidašnje teme, stoga su mu i odgovori na pitanja sudbine, karme, slobodne volje bili uistinu zanimljivi te potkrijepljeni znanstvenim činjenicama.

Maja Vučić, psihologinja i kognitivno-bihevioralna terapeutkinja najviše je govorila o konkretnim alatima psihoterapije koje koristi u svakidašnjem radu sa svojim klijentima kojima se mijenjaju uvjerenja s krajnjim ciljem promjene ponašanja. Dodatno je tematizirala i trend osobnog razvoja, koji upravo dokazuje kolektivno buđenje svijesti, uz veliko poštovanje prakticiranja i duhovnih alata.

Goran Berovic

Nikolu Žuvelu je bilo zanimljivo poslušati zbog njegovog kombiniranja Jungove psihologije i jyotish savjetovanja u terapeutskom radu s klijentima. Govorio je o utjecaju planeta na psihološkie profile, karmičku i darmičku zadaću, ali i na mogućnost predviđanja budućnosti. Žuvela se više od 20 godina bavi odnosima, ali i meditacijim, yogom te pisanjem knjiga kojih za sada ima objavljenih sedam.

Spisateljica, terapeutkinja i urednica u izdavačkoj kući „Cosmos knjiga“, Daniella Kordić publici je pojasnila pojam psihoanalize, kao dugotrajnog pravca psihoterapije koji se bavi suočavanjem s djetinstvom i unutranjim djetetom. Njezine knjige upravo tematiziraju psihologiju i duhovnost, od kojih izdvajamo zadnju „Narcis i ruža“ koja govori o psihoanalitičkoj potrazi za  korijenom razumijevanja narcisiodnog poremećaja.

Gosti su pričali o reinkaranaciji, intuiciji, duhovnim tehnikama novog doba, arhetipovima, ali i o osobnom poimanju Boga, uz neizostavan smisao za humor i  samoironiju.

Goran Berovic

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.