SURADNJA LEONARDA DICAPRIJA I GRETE THUNBERG ‘Ona je predvodnica našeg vremena’ poručuje glumac

Autor: Dnevno

Holivudski glumac, Leonardo DiCaprio u Kaliforniji je upoznao mladu aktivisticu za borbu protiv klimatskih promjena, Gretu Thunberg te ju nazvao predvodnicom našeg vremena.

Kao strastveni borac za očuvanje okoliša, Leo je na Instagramu objavio njihovu zajedničku fotografiju pokraj koje stoji interesantna poruka: “Rijetki su trenuci u ljudskoj povijesti kada se tako snažno čuje nečiji glas. Greta je postala predvodnica našeg vremena.”

 

View this post on Instagram

 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on




Dodao je i da će nam povijest suditi o tomu što smo napravili i poduzeli da bismo budućim generacijama omogućili život na planetu koji uzimamo zdravo za gotovo. Istaknuo je i da se nada kako je Thunberg svjetskim čelnicima uspjela ukazati na to da je vrijeme neaktivnosti, kada su posrijedi klimatske promjene, prošlo. “Zbog Grete i ostalih mladih aktivista optimističan sam, kada je naša budućnost posrijedi.” , poručio je DiCaprio.

Kaže da mu je čast bila upoznati mladu aktivisticu, a napisao je i kako su se složili, da će podupirati jedno drugo u nastojanjima da zajamče ljepšu budućnost na planetu Zemlji.

Foto: Instagram




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.