Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nova sezona ‘Milijunaša’ povukla sa sobom stari problem: ‘Nije previše od koristi’

Autor: Barbara Grgić

Počela je nova sezona jednog od najpopularnijih kvizova svih vremena u Hrvatskoj, a u prvoj epizodi u kvizu su se okušala dvojica natjecatelja, Goran Murić i Mateo Seferi.

Gorana zeznula publika

Prvi je na vruću fotelju sjeo 43-godišnji Goran Murić, Višanin koji u Zagrebu živi više od 20 godina. Prvi džoker iskoristio je na osmom pitanju gdje je trebao znati što se od navedenoga prostire kroz najviše država. Ponuđeni su odgovori bili Sibir, Sahara, Začinski otoci i Himalaja.


Iskoristio je džoker pola-pola, aonda su ostali odgovori Sahara i Himalaja. Odabrao je Saharu i osvojio 1000 eura. Za prelazak drugog praga morao je znati koji se državnik smatra idejnim začetnikom Igara bez granica. Odgovori su bili – Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi, Charles de Gaulle ili Harold Wilson.

FOTO: HRT

Odgovor nije znao pa je tražio pomoć publike. Njih 13% odgovorilo je da je u pitanju Konrad Adenauer, 13% da je Alcide De Gasperi, 33% Charles de Gaulle, a 41% mislio je da se radi o Haroldu Wilsonu. Goran je odlučio potražiti i džoker zovi, koji mu nije pomogao, jer unutar zadanog vremena nije ponudio niti jedan odgovor.

Na koncu se odlučio za Harolda Wilsona, po odgovorima publike. Ipak, publika je ponovno bila problem, kao i u prethodnim sezonama, te je odgovorila krivo. Goran je napustio kviz s osvojenih 150 eura jer je točan odgovor bio Charles de Gaulle.

NEVJEROJATNA SITUACIJA U ‘MILIJUNAŠU’! Tarik joj je htio pomoći, a onda šok: ‘Idem odjaviti emisiju, baš mi je muka’

Mateo ipak imao malo više sreće

Drugi natjecatelj bio je Mateo Seferi iz Novog Jelkovca.

Pomoć publike zatražio je na devetom pitanju. Trebao je znati koju je državu pisac William Gibson u članku iz 1993. opisao kao “Disneyland sa smrtnom kaznom”. Monako, Novi Zeland, Luksemburg ili Singapur? Njih 23% glasalo je za Monako, 4% za Novi Zeland, 4% za Luksemburg i 69% za Singapur.
PRELAZAK NA EURO POGODIO I ‘MILIJUNAŠA’! Nova sezona donosi mnoge promjene, s HRT-a javljaju: ‘Znalcima smo se zasad zahvalili na suradnji’

Publika je ipak bila u pravu pa je Mateo osvojio 2500 eura. Na 10. pitanje odgovorio je sa stopostotnom sigurnošću, a ono je glasilo: “Tko je osmislio svijet videoigre Elden Ring i 2022.?”

Odgovori su bili – George R.R. Martin, J.K. Rowling, Neil Gaiman ili J.R.R. Tolkien. Odgovorio je George R.R. Martin i tako prešao drugi prag osvojivši 5000 eura, a onda je zvonio kraj emisije, što znači da će se natjecanje nastaviti idući tjedan.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.