Nova imena na Harteri: Gus-Gus, Asian Dub Foundation, …

Autor: dnevno.hr

Laurent Gaurnier, Asian Dub Foundation Sound System, Gus-Gus i mnoga druga imena čekaju vas na ovogodišnjoj Harteri.

Plesači dolaze na svoje i drugi dan festivala, u petak 20. srpnja, kada tradiciju gostovanja elektroničkih velikana na glavnoj Harterinoj pozornici nakon Royksoppa, Moderata i Trentemollera nastavlja islandski bend GusGus!!!

Originalno nastao 1995. kao multimedijalni kolektiv, GusGus se tijekom godina etablirao kao jedan od najpoznatijih i najuzbudljivijih “živih” izvođača plesne elektronike, s preko pola milijuna prodanih albuma i kultnim uspješnicama poput ‘David’ i ‘Moss’. Okosnicu projekta danas čine President Bongo, Biggi Veira i Daniel August, trojac čija glazbena kreativnost nema granica, što su možda najbolje dokazali na aktualnoj ploči ‘Arabian Horse’, snimljenoj u posebno konstruiranom studiju na izoliranom imanju usred islandskih polja lave!

Na njoj su usavršili hod po tankoj granici između modernog popa i klupske glazbe, podsjećajući nas uz to na house ranih 90-tih, ali i urbani soul u maniri Massive Attacka. Oni koji su ih već negdje gledali uživo, znaju s koliko očaravajućih emocija i energije zavode publiku, svi drugi imaju za to priliku na drugom danu Hartere, u petak 20. srpnja!

Petak donosi još jedno jako gostovanje – Asian Dub Foundation Sound System!

Legendarna glazbena institucija u Sound System postavi nije samo povratak korijenima tog društveno angažiranog kolektiva, već i nastavak tradicije prisutne na britanskoj sceni još iz davnih 60-tih. Kombinacija live nastupa i DJ seta pojačana MC-em predstavlja ADF repertoar obogaćen ekskluzivnim, neobjavljenim materijalom i rijetkim dubplateovima. Kroz kolaž sastavljen od reggae, bhangra, drum n bass i rap zvuka provlači se ista poruka kojom je ADF više puta obišao svijet i lomio najveće festivalske pozornice s Radioheadom, Beastie Boysima i Primal Screamom. Oštra i brutalno iskrena, poruka koja kaže da se glazbom svijet može promijeniti i učiniti boljim mjestom!

Antonije Pušić, znan i kao Rambo Amadeus, također je poznat po svojim porukama, da ne kažemo kritikama društva, zapakiranim na samo njemu svojstven način. Višegodišnji ambasador UNICEF-a, tvorac kovanice turbofolk i jedan od općenito najcitiranijih umjetnika s ovih prostora pravi je mamac za sve ljubitelje žive svirke, u kojoj se isprepliću blues, soul, funk, folk i elektronika. Nismo sigurni bavi li se privatno još uvijek jedrenjem, ali svakako znamo da je već samo on dovoljan razlog da dojedrite u Harteru i u subotu 21. srpnja!




Uz spomenute, već ranije najavljeni Laurent Garnier i njegov LBS show također će prodrmati zidine stare tvornice papira svojim frenetičnim četverosatnim nastupom prvi dan festivala, četvrtak 19. srpnja. Platforma s punoprostora za posve slobodno izražavanje i improvizaciju postavlja neke novestandarde i briše granice između DJ seta i live izvedbe, dajući mogućnost ovom francuskom trojcu da oboružan klavijaturama, samplerima i čitavim spektrom drugih mašina vodi publiku na jedinstveno glazbeno putovanje.

Techno, house, dub, jazz, disco, dubstep, acid, zapravo sve što će plesače držati napetima naći će mjesto u njihovom suludom mashupu koji nikog ne ostavljaravnodušnim. Uz to, nema sumnje da će se na repertoaru naći i niz elektroničkih klasika poput ‘Acid Eiffel’, ‘Crispy Bacon’ i ‘The Man With The Red Face’, koje će Laurent, Benjamin i Stephane predstaviti publici u jednoj posve novoj dimenziji.

Ujedno najavljujemo i jedinstven novitet na ovim prostorima – 22. svibnja Hartera festival dobit će i svoju interaktivnu smartphone aplikaciju! Više informacija slijedi, ali ovim putem vas pozivamo da do tada budete uz nas na Facebooku i Twitteru i pratite detalje jer bit će tu i zanimljiva nagradna igra vezana uz aplikaciju, a najspretniji će dobiti priliku osvojiti besplatan ulaz na Harteru!




Festivalsku kartu koja vrijedi za sva 3 dana festivala (da, poklanjamo vam 3. dan!) prodavat će se po cijeni od 180,00 kn samo do 01. svibnja, a od 02. svibnja cijena će iznositi 250,00 kn pa požurite i osigurajte svoj upad na vrijeme! Na ulazu cijena festivalske karte će iznositi 280,00 kn.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.