Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Juha od cikle je izvrsna za sve koji vole jela s bogatim okusima povrća.  Osim toga, juha je prikladna za ljude koji preferiraju vegetarijansku ili vegansku prehranu. Može se prilagoditi različitim prehrambenim potrebama.

Sastojci:

500 g cikle, oguljene i narezane na kockice
1 luk, sitno nasjeckan
2 mrkve, narezane na kolutiće
2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
1 l povrtnog temeljca ili vode
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje ili maslac
svježe začinsko bilje po želji (peršin, timijan, ružmarin)

Priprema:

U velikoj posudi zagrijte malo maslinova ulja ili rastopljenog maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodajte ciklu, mrkvu i krumpir.
Nastavite pirjati još nekoliko minuta povremeno miješajući. Prelijte povrtnim temeljcem ili vodom tako da prekrije sve sastojke. Pustite da prokuha. Smanjite temperaturu i pustite juhu da lagano krčka 20-25 minuta ili dok povrće ne omekša. Kada je povrće skuhano, maknite posudu s vatre. Iskoristite blender ili štapni mikser kako biste smjesu pretvorili u glatku juhu.
To radite pažljivo i oprezno zbog vrućine. Vratite juhu na lagano kuhanje i dodajte sol, papar te svježe bilje po ukusu. Poslužite vruće. Po želji, možete dodati svježi peršin ili kiselo vrhnje kao dekoraciju.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.