FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

NIŠTA OD RIJEČKOG KARNEVALA! Maskirati se možete kod kuće i tako pratiti ovogodišnji program

Autor: Dnevno.hr

Tradicija održavanja maškara prije blagdana Uskrsa nastavit će se i ove godine usprkos panedmiji koronavirusa. Naime, primopredaja ključeva grada Rijeke održana je nakon “Prvog zasjedanja maškaranog antonjskog vijeća”, na kojemu je utvrđeno da će se ovogodišnji karneval ipak održati.

No, novost je što će do održavanja doći u izmijenjenom obliku i tako prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

Zasjedanje vijeća je predvodio gradonačelnik Vojko Obersnel koji je objasnio da je prošlogodišnji Riječki karneval bio najveći po broju grupa i posjetitelja, u godini kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture.

Obersnel je također istaknuo da ove godine ključ grada predaje posljednji puta, ali da time njegovo sudjelovanje u karnevalskim događanjima neće prestati.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ocijenio je da se duh karnevala živi u svima koji vole i poštuju karneval i tradiciju.

Najavio je “virtualni karneval”, na koji će biti pozvane sve karnevalske udruge, koje su do sada sudjelovale u povorkama, kako bi se predstavile.

Svi video materijali karnevalskih grupa potom će biti objedinjeni i objavljeni na web stranici Riječkog karnevala.




“Ako se epidemiološke mjere promjene ili ukinu, prilagodit ćemo se, a ako ostane ovako kako jest, preživjet ćemo i iduće godine nastaviti našu tradiciju”, dodao je Škarpa.

Navodno, ove godine neće biti ni 195. po redu Samoborskog fašnika iako iz grada Samobora još nema službene potvrde.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.