Foto: Instagram

NIJE MOGLA PREŠUTJETI! Severina se ovom čovjeku zahvaljuje iz dubine srca: ‘Sve je do danas ostalo nekažnjeno’

Autor: L.B.

Nakon što je izvanredni upravni nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike utvrdio više nepravilnosti u radu Centra za socijalnu skrb podružnice Maksimir, pjevačica Severina Vučković, koja je tvrdila da su institucije nezakonito postupale u njezinoj borbi za skrbništvo nad sinom, sada je došla na svoje.

To je potvrdila i u svojoj objavi na Facebooku na ovu temu.

No, u radu Centra za posebno skrbništvo utvrđeno je još i više nepravilnosti, na koje je Severina ukazivala. Njih čak 24. Naime, ovaj je Centar osnovan 2014. godine kako bi se zaštitila prava djece. Uloga posebnog skrbnika je da u situacijama konfliktnih odnosa između roditelja zastupa dijete i brine za njegov interes.

Oglasila se i Severina

U slučaju borbe za skrbništvo između Severine Vučković i njezinog bivšeg partnera Milana Popovića koji se nisu mogli dogovoriti oko skrbništva nad svojim sinom, pa je njihovu djetetu određena posebna skrbnica.

U petak se i sama Severina preko Facebooka oglasila o temi poduljom objavom.

“Sjećate se moje ispovijesti novinarki Jeleni Jindri na portalu H-Alter o borbi sa sustavom, koji mi je oduzeo dijete jer sam ‘nesuradljiva’? Sjećate se kako je ministar za socijalnu skrb najavio nadzor nad ustanovama o čijim propustima sam govorila? I, nećete vjerovati, nije prošlo ni mjesec dana, a ministar je ispunio obećanje.

Nadzor je proveden očito vrlo temeljito, a kako je neki dan objavio sam ministar Aladrović, pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u Centru za socijalnu skrb – Podružnica Maksimir i 24 u Centru za posebno skrbništvo. Tek sam danas u dva teksta u Jutarnjem listu i ja doznala detaljnije što točno. Nalaze nisam dobila, zato s vama dijelim tekstove o njemu. Godinama molim i kumim. Mnogi su me slušali svih ovih godina, ali nisu čuli.




‘Ta ‘struka’ je doktrinu otuđenja uvela na prostore cijele regije’

Moje molbe, žalbe, prigovori, tužbe nisu usvajane. Psihička maltretiranja, javna blaćenja i na kraju oduzimanje djeteta i privremena mjera koja je trajala 20 mjeseci – sve je do danas ostalo nekažnjeno, neistraženo. Slična nepovratna šteta nanijeta je brojnim majkama Hrvatske i diljem regije.

Uvjerena sam da je ovo samo prvi veliki pomak u sustavu, veliki pomak za sve hrvatske Laure, za sve žene čije priče je ispisala nepokolebljiva novinarka Jelena Jindra. Jelena i dalje piše. Javljaju joj se žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, svugdje gdje je jedna grupa psihologica propagirala ‘teoriju otuđenja’ i mnogu djecu žrtve nasilja odvojila od majki. Teoriju je prenijela na svoje suradnice i prijateljice na moćnim pozicijama, educirala je policiju, tužitelje, sudove, vještake…

Ta “struka” je doktrinu otuđenja uvela na prostore cijele regije, iako Svjetska zdravstvena organizacija nikad nije priznala tu teoriju. Ali klupko se krenulo rasplitati…




Zahvala ministru Josipu Aladroviću je iz dubine srca, jer bi ovako brzi i neovisni nadzori pomogli svim Laurama, ispravile bi se neke nepravde. I pomogli bismo svi zajedno da se to više ne događa u Hrvatskoj. Nadam se kako se nadzori nastavljaju i u slučaju svih drugih Laura koje moraju ostati anonimne”, napisala je Severina.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.