Foto: Instagram

NIJE IM NEUGODNO! Srpski voditelji u eteru se sprdali s hrvatskim riječima: ‘Ovo baš nismo morali znati’

Autor: Dnevno.hr

I ove godine časopis Jezik, u suradnji sa Zakladom Dr. Ivan Šreter, dodijelio je nagrade za najbolje nove hrvatske riječi. Više od 500 novih hrvatskih riječi, točnije njih 538, predložilo je gotovo 400 ljudi, a u uži krug ušlo je njih 15. Pobjednica ovogodišnje dodjele je riječ “prestrujnik” koja predstavlja adapter, a predložili su je Tomislav Meštrović i Ognjen Ožegić. Drugo mjesto osvojili su Leonard i Izabel Štrac za riječ “šećerice” koja se odnosi na biljke od kojih se proizvodi šećer. Treće mjesto pripalo je riječi bakroza koja označava Wilsonovu bolest, a predložili su je Marko Bukna i Martina Pehar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio S (@radio_s1)

O novopečenim riječima u utorak ujutro su u eteru srpskog radija S pričali i voditelji Irena Karaklajić i Ivan Milovanović koji su objašnjavali značenje navedenih riječi.

S nekima od njih su se i sprdali, pa je voditeljica rekla: “Ovo baš nismo morali znati!”, “Da, ali to je prihvaćeno. To su te tri riječi, nagrade su pale, diplome potpisane, život teče dalje” uzvratio joj je voditelj. Inače, jutarnji program radija S jedan je od najslušanijih u Srbiji.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.