fbpx

NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

U ovom prijelaznom razdoblju i dolaskom proljeća, okrijepite se pilećim ajngemahtecom, za koji se u narodu često kaže da ‘vraća iz mrtvih’ i to po dobrom starom bakinom receptu.

Sastojci:

2 pileća hrbata
2 glavice crvenog luka
4 mrkve
½ glavice celera
1 korijen peršina
½ kg graška
0,05 l ulja
5 jaja
0,25 kg brašna
sol i papar po želji


Priprema:

Narežite luk i korjenasto povrće na kockice i ispržite ih na ulju. Dodajte pileći hrbat narezan na kockice, ispržite ga i zalijte vodom. Kuhajte dok meso ne omekša te začinite po volji. Od jaja, brašna i ulja napravite smjesu na noklice te ih malom žličicom dodajte u juhu koja vrije.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.