
Naučite pripremati prave domaće raviole: Isprobajte ovaj recept, a onda se poigrajte vlastitim nadjevima!
U ovom prijelaznom razdoblju i dolaskom proljeća, okrijepite se pilećim ajngemahtecom, za koji se u narodu često kaže da ‘vraća iz mrtvih’ i to po dobrom starom bakinom receptu.
Sastojci:
2 pileća hrbata
2 glavice crvenog luka
4 mrkve
½ glavice celera
1 korijen peršina
½ kg graška
0,05 l ulja
5 jaja
0,25 kg brašna
sol i papar po želji
Priprema:
Narežite luk i korjenasto povrće na kockice i ispržite ih na ulju. Dodajte pileći hrbat narezan na kockice, ispržite ga i zalijte vodom. Kuhajte dok meso ne omekša te začinite po volji. Od jaja, brašna i ulja napravite smjesu na noklice te ih malom žličicom dodajte u juhu koja vrije.
Naučite pripremati prave domaće raviole: Isprobajte ovaj recept, a onda se poigrajte vlastitim nadjevima!
Zamutite u tren oka smjesu za neodoljive griz-kocke i razveselite najmilije!
Tjestenina s pršutom i vrhnjem: Ukusan, brz i jednostavan ručak dostojan nepca popularnih chefova!
Neodoljivo mirisne kuglice od keksa i kokosa: Slatki kolačići gotovi su za deset minuta!