Foto: Facebook Screenshot

‘NEVJEROJATNE PRIČE’ Žele otkriti spol djeteta, a izazivaju smrt i zgražanje: ‘Ovo je jezivo!’

Autor: Dnevno.hr

Svi korisnici društvenih mreža zasigurno su upoznati s pojmom “gender reveal“, odnosno otkrivanjem spola djeteta, povodom kojega mladi roditelji sve češće priređuju partyje, nerijetko pretjerujući razmjerima slavlja. Roditelji kao da se natječu tko će pripremiti bolju zabavu, a definitivno im je želja biti što originalniji baš u onim trenucima kada se “tajna” otkriva.

S ovim je trendom započela blogerica iz Los Angelesa Jenna Karvunidis, kada je prije 13 godina objavila snimku na kojoj reže tortu sa suprugom i saznaje da očekuju kćer, s obzirom da je unutarnja krema torte bila roze boje. Ona danas osuđuje ovaj koncept, smatrajući da nikoga ne bi trebalo toliko okupirati kojeg će dijete biti spola. Mišljenje je promijenila s godinama, kada je njezina kćerka izrasla u tinejdžera koji nosi odijela.

Mnogo se toga promijenilo od rezanja torte, a načini na koje roditelji otkrivaju sebi i javnosti spol svoga djeteta iznenađuju iz dana u dan. Iako smo uglavnom dosada gledali ispaljivanje rozih ili plavih konfeta i puštanje balona u zrak, svjedoci smo sve bizarnijih trenutaka, koji su imali i neke vrlo gadne posljedice.

Požari, ubojstva i maltretiranje životinja

Prije dvije godine jedan je par u Californiji nakon zabave završio u zatvoru i to zbog izazivanja ogromnog požara. U vatri koja je uništila više od devet tisuća kvadrata poginuo je i jedan vatrogasac, a uništeno je petnaest zgrada i nekoliko obiteljskih kuća. Do požara je došlo korištenjem neispravne pirotehnike – umjesto da je iz naprave izašao plavi ili rozi dim, izašao je plamen vatre.

Definitivno jedna od bizarnijih ideja je bila u zabavu uključiti aligatora, što uznemirilo javnost, pogotovo borce za prava životinja. Naime, na snimci ponosni budući roditelj ubacuje balone u usta životinje, a kada je uspio, zubi su se spojili i propustili plave bombončiće na tlo.

Nedavno se na Facebooku pojavila još jedna snimka, koja je, iako u opisu stoji “najslađe otkrivanje spola ikad”, prilično neugodna za gledanje. Naime, majka tijekom snimke neprestano maše ogromnim škarama oko lutke koja predstavlja njezino nerođeno dijete.

“Ovo nije slatko, ovo je glupo! Neka djeca nemaju ništa, a vi tu parate odjeću bez razloga”, “Ovo je jezivo”, “Uznemirujuće, nimalo slatko”, samo su neki od komentara zgroženih.




Nevjerojatnu sudbinu doživio je i par koji je za zabavu, u namjeri da napravi spravu za ispaljivanje prašak u boji, napravio “bombu“. Trenutak koji im je trebao biti najsretniji, postao je najtragičniji – umjesto da ispali tajnu, naprava je eksplodirala, a nekoliko metalnih komadića usmrtilo je majku trudnice.

Jesu li popularne “gender reveal” zabave dobre ili loše?

Kao i sve, tako i ovaj fenomen s društvenih mreža ima svoje dobre i loše strane. Osim što može biti zabavan provod, dobro promišljeni element iznenađenja zaista može ostati lijepa uspomena. Problem nastaje kada budući roditelji sa snimkama izlaze u javnost i time otkrivaju nešto što bi trebalo biti privatno, a u nadi da impresiraju gledatelje, često posežu za lošim odlukama, kao što smo vidjeli u navedenim primjerima.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.