Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Neven Ciganović mjesecima izbjegavao odlazak na ročište pa ga sud pošteno opalio po džepu

Autor: B.G.

Stilistu Nevenu Ciganoviću i njegovoj tvrtki Nevenland, osnovanoj 2019. godine za 10 kuna, zagrebački Općinski prekršajni sud je odlučio izbiti iz džepa ukupno 385 eura, a ujedno moraju platiti i 66 eura sudskih troškova, piše Jutarnji list.

Naime, stilist i njegova tvrtka prekršili su članak 42.st.1 točku 33. Zakona o računovodstvu. FINA je zatim izdala prekršajni nalog i poslala ga sudu.

Kako se dalje piše, Ciganović i odgovorna osoba poduzetnika nisu najkasnije u roku od osam mjeseci od zadnjeg dana poslovne godine, a najkasnije do 31. kolovoza 2021 dostavili Financijskog agenciji, u bilo koju poslovnicu RH ili, pak, putem internetskog servisa uz korištenje digitalnog certifikata, javne objave godišnjeg financijskog izvještaja s propisanom dokumentacijom za poslovnu 2020. godinu.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neven Ciganovic (@nevencigi)


Na inicijalni prekršajni nalog uložen je prigovor pa je isti stavljen izvan snage i proveden je prekršajni postupak na sudu, piše Jutarnji. Ciganović je u prigovoru naveo da društvo Nevenland j.d.o.o. nije imalo poslovnih aktivnosti u 2020. godini pa da zato za tu godinu nisu predavali financijske izvještaje, a tražene podatke za javnu objavu, kako je utvrdio sud, predao je tek 10. veljače 2023.

Neven Ciganović o odlasku iz Lijepe Naše: ‘Sve opcije su otvorene’
S obzirom na to da mu je u dva navrata, u travnju i svibnju, sud pokušavao dostaviti pozive za ročišta te su se pozivi vratili s naznakom “obaviješten nije podigao pošiljku”, sud je zaključio nedvojbeno da Ciganović izbjegava primanje sudskih pisma.

Prilikom odmjeravanja visine kazne, kao olakotno je cijenjen podatak da ni Ciganović ni tvrtka nisu prekršajno kažnjavani, a uvažen je i podatak da je traženo izvješće, ipak, naknadno predano. Izrečena mu kazna ispod najnižih mjera propisanih.
Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.