NEPREŽALJENA LEGENDA: U stravičnoj prometnoj nesreći prije 28 godina život izgubio omiljeni hrvatski glazbenik, njegovi su hitovi dizali moral u Domovinskom ratu

Autor: N.N.

U stravičnoj prometnoj nesreći 1993. godine u Zagrebu život je izgubio jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika Tomislav Ivčić.

Rođeni Zadranin je već tijekom sedamdesetih godina bio jedan od najpoznatijih pjevača i skladatelja u tadašnjoj Jugoslaviji, zajedno s Mladenom Grdovićem nastupao je kao Duo Pegla.

Tijekom Domovinskog rata Ivčić je skladao i na engleskom jeziku otpjevao poznatu pjesmu “Stop the War in Croatia”.

1990. godine se učlanio u HDZ i postao aktivan u politici, a 1993. godine kandidirao se za zastupnika u Saboru. Poginuo je nekoliko tjedana prije stupanja na dužnost. U teškoj prometnoj nesreći u Zagrebu poginule su četiri osobe, među kojima i Ivčić. Pokopan je na zagrebačkom Mirogoju, a njegove pjesme slušaju starije i novije generacije. Jedna od najpopularnijih je “Večeras je naša fešta”, koja je postala neslužbena himna Dalmacije i “Kalelarga”, koja je i danas himna Zadrana.

Autor:N.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.