
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
Pripremite neodoljivo kremaste stracciatella kocke.
Sastojci:
Za biskvit:
6 bjelanjaka
250 g šećera
50 g gustina
100 g brašna, pola oštrog, pola glatkog
2 žličice praška za pecivo
2 vanilin šećer
80 ml ulja
1 žlica octa
Za kremu:
1 l slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade
3 vrećice mljevene želatine
400 g milerama ili kiselog vrhnja
300 ml mlijeka
35 g šećera
2 vanilin šećer
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg s prstohvatom soli, dodajte šećer, vanilin šećer i brašno s praškom za pecivo i gustinom. Umijesite lagano kuhačom, dodajte ulje i na kraju ocat. Pecite 15-ak minuta na 170 °C.
Pomiješajte želatinu sa 100 ml vode i ostavite da nabubri. Zakuhajte mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom. Maknite s vatre i umiješajte želatinu. Miješajte dok se ne otopi. Izradite slatko vrhnje u čvrst šlag. U prohlađeno mlijeko umiješajte mileram pa tu smjesu ulijte lagano u šlag.
Naribajte čokoladu u kremu, pa je razmažite po biskvitu. Ukrasite po želji naribanom čokoladom.
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!
KREMASTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Nekoliko sastojaka za osvježavajući desert, idealan za vikend
SAVRŠENO KUHANA RIŽA U UKUSNOM UMAKU S PILETINOM: Sjajan obrok od nekoliko jednostavnih namirnica!