
FINO TIJESTO I SOČNO PUNJENJE: U par koraka pripremite omiljenu zagorsku slanu savijaču!
Pripremite ukusnu savijaču od sira, a recept svakako prepišite i čuvajte – sigurno ju nećete poželjeti samo jednom!
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g sira
2 jaja
ulje
sol
Premaz:
paketić kvasca
žličica šećera
sol
3 jaja
4 šalice mlijeka
2 šalice ulja
22 žlice mekog brašna
Priprema:
U kvasac dodaje malo mlake vode, šećera i soli. Kada kvasac nadođe, pomiješajte ga s jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promiješajte pjenjačom. Tijesto treba biti kao za palačinke. Pomiješajte sastojke za premaz.
Stavite koru i nanesite premaz, stavite drugu, premažite, stavite treću premažite i na nju dodajte sir. Savijte rubove da punjenje ne curi i zarolajte. Iskoristite do kraja sastojke i kore.
Stavite u podmazan lim za pečenje i pecite 35-40 minuta na temperaturi od 220°C.
FINO TIJESTO I SOČNO PUNJENJE: U par koraka pripremite omiljenu zagorsku slanu savijaču!
SAMO PAR NAMIRNICA ZA SAVRŠENE PILEĆE ROLICE S POVRĆEM: U tren oka napravite fantastičan obrok!
BRZI TIRAMISU BEZ JAJA: Novo ruho popularnog deserta, odmah isprobajte!
SJAJAN OSLIĆ U PIVSKOM TIJESTU: Omiljeni način pripreme sočne ribe u hrskavom omotaču!