Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NEMA DŽABE NI U NINE KRALJIĆ! Pjevačica u zadnji tren otkazala nastup pa se pravdala: ‘Imam tešku situaciju, prisiljena sam na selidbu…’

Autor: I.G.

Nema džabe ni u Nine Kraljić – ovako bi se ukratko mogla opisati odluka domaće pjevačice da u posljednji trenutak otkaže svoj nastup na Festivalu kajkavskih popevki gdje je trebala otpjevati pjesmu Zorana Mišolongina “Trnoružica“. Kako piše portal zagorje.com, 29-godišnjakinja koja je 2016. predstavljala Hrvatsku na Euroviziji, u srijedu je javila kako se ipak neće pojaviti na festivalu.

˝Naime, imam vrlo tešku privatnu situaciju te sam prisiljena na selidbu iz vlastitog stana zbog zgrade koja je i dalje oštećena potresom … da sada ne nabrajam i ne zamaram, jer mi više nije u cilju odrađivati takve nastupe, bez obzira na veličinu samog nastupa. Na Visu, gdje sam trenutno, otvorila mi se financijska prilika sa stranim izvođačima, koji su trenutno tamo, i naprosto moram napraviti ono što je za mene najbolje i od sada prihvaćati nastupe koji su u skladu s honorarom za pjevanje live u izvedbi s orkestrom˝, prenosi spomenuti portal obrazloženje Nine Kraljić koja je dodala i kako se nada da joj neće zamjeriti te da će u budućnosti surađivati na projektima koji su na obostrano zadovoljstvo.

FOTO: Instagram

Očekivano, Ninina odluka nije se svidjela organizatorima pa joj je Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo odgovorilo kako je i prije bila upoznata s činjenicom da za nastup na Festivalu kajkavskih popevki nema honorara, a u svom odgovoru prisjetili su se i situacije od prošle godine kada je Nina tražila da joj se pokriju putni troškovi.

¨Vi ste jedini izvođač koji je prošle godine primio naknadu za dolazak, jer ste nas to zamolili, objasnili situaciju, s obzirom na to da ste tada bili izvan države. Izašli smo vam ususret. Sada ste u Tjednu kajkavske kulture imali plaćeni nastup, na naš prijedlog Turističkoj zajednici Grada Krapine. Skladbu za ovogodišnju „ Krapinu“ snimili ste još u lipnju, a još najmanje mjesec dana ranije potvrdili ste svoj nastup. Otvoreno ste mogli reći kako ne želite surađivati, kako kažete, “pro bono”. Niste to rekli, već ste tražili da vam se nadoknade putni troškovi u iznosu 500 kuna, na što smo ponovno pristali. Otkazivanje festivalskog nastupa u posljednjem trenutku smatramo neprimjerenim i neprofesionalnim˝, stoji u odgovoru. Inače, pjevačica je u utorak u Krapini održala koncert vezan uz promociju pjesničke zbirke Marije Hlebec i taj nastup joj je bio plaćen.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.