fbpx
Foto: Screenshot/Prva TV

NEDA UKRADEN U SUZAMA: ‘Novinari insinuiraju. Cijela drama se događala oko te pjesme…’

Autor: T.Š.

Vijest o smrti jedne od najvećih autorica s prostora bivše Jugoslavije, Marine Tucaković zatekla je bosanskohercegovačku glazbenu divu Nedu Ukraden.

Naime, kao i mnogi glazbenicima, i Nedi je napravila pjesmu, točnije jedan stih: ‘Suza je iz oka kanula‘, koji je bio dovoljan da pjevačica dobije svoj veliki svevremenski hit ‘Zora je‘.

Mediji su se raspisali o tome da je Tucaković na tom stihu zaradila čak 100.000 eura, a što je pjevačica prokomentirala za TV Prvu. Kaže, novinari insinuiraju sukob i izvlače njenu izjavu iz konteksta.

“Sve je više nekih tužnih povoda pa mi dođe i teško i tužno da se više javljam i govorim o sjajnim karijerama ljudi koji su nas napustili”, kazala je uvodno vidno shrvana pjevačica.

“Njen fizički život se ugasio, ali Marina sigurno nije otišla iz života milijuna, a malo je nabrojati pjevače bivše Jugoslavije za koje nije napisala neku bitnu, ključnu pjesmu”, istaknula je.

Ključna pjesma – ‘…ma kakav labud!’

Upravo u vidu ‘ključne pjesme’ upitana je za anegdotu vezanu za pjesmu ‘Zora je’. Ispričala je kako je prvotno pjesma imala savim drugačiji tekst, koji se njoj nije nimalo svidio, te je zamolila Marinu da napiše tekst koji će biti bliži njoj. Naime, kazala je kako je ona rijetka autorica kojoj su dolazili mnogi pjevači i iz čijih je priča crpila inspiraciju te donosila stihove koje su upravo ti pjevači mogli najbolje iznijeti.

Primjerice, pjesma ‘Zora je’, nastala je u trenutku Nedinog razvoda od supruga Milana Bilbije, zbog čega je Neda rekla da nikako ne može otpjevati prethodno napisane stihove koji uključuju i ime njenog bivšeg supruga. Problem je bio u tome što su Đorđe Novković i Zrinko Tutić željeli upravo neko muško ime u pjesmi, a ona ne.

“Ja sam se te godine upravo bila razvela od svog pokojnog supruga. Rekla sam da nema šanse da ja otpjevam Milane… Ma kakav Milan, kakav labud…”, dodala je i otkrila da se zbog te pjesme posvađala i s Rajkom Dukmićem koji je bio prvotni aranžer.
“Cijela drama se događala oko te pjesme”, kazala je između ostalog Neda.

Marinu je opisala kao fleksibilnu, lucidnu, inteligentnu, duhovitu osobu, normalnu ženu s kojom se družila prije ‘bilo kakvih albuma i hitova’. “Bila je zgodna, privlačna, atraktivna žena, svjetska i zaista je bilo fanstastično svo to druženje”, kazala je pjevačica.

Dodala je kako je srpska autorica imala nevjerojatan dar psihologa, psihijatra, osobe koja je mogla secirati ljude, koja je znala ljubavne drame, privatne živote, glazbenika za koje je stvarala, pa je tako otkrila i kako su nastale neke od pjesama s biografskih elementima pjevačice.

Pjesma o raspadu Jugoslavije

“Ja dođem razočarana, a ona napiše: Radujte se prijatelji kada mogu ja, zapjevajte svi..” otkad sam snimila tu pjesmu, ona je postala moj ‘opening song’, kazala je sa sjetom Neda, te dodala:
“Sihove za pjesmu ‘Došlo doba da se rastajem‘, to je pjesma o  rastanku, ali to je pjesma o raspadu Jugoslavije, nećete vjerovati. Došlo doba da se rastajemo, uvijek ćemo da se poznajemo…”, otkrila je Neda koja je potom pokazala svoj posljednji trofej kojeg je osvojila s pjesmom čiji tekst potpisuje Marina Tucaković.

Neda je pokušala zapjevati, no u tom trenu se rasplakala.

“Reći ću vam svakako da je bila fanstastičan autor. Ona je sjajno kuhala. Nas je spajala ljubav prema kulinarstvu, ali i prema krpcimama i modi. Što smo para potrošile na haljine, mantile, kapute… Mogle smo kupiti pet vila na Dedinju

Ne mogu reći koliko će mi faliti. Neki novinari nešto insinuiraju, daleko od toga, kakav sukob!”, zaključila je Neda koja je jedva suzdržavala suze. “Hvala ti draga Marina za sve što si napisala”, poručila je Neda kroz suze uputivši sućut obitelji i uz pjesmu “Zora je” koju je otpjevala za kraj.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.