AP Photo/The Idaho Statesman, Joe Jaszewski/Guliver Image/ilustracija

NEĆE SVOJE, NEGO NAŠE! Srbi priznali brutalnu istinu: ‘Ne možemo bez Hrvata čak ni ovaj najvažniji dan’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Mnogi mladenci znaju i godinu dana birati koja će im pjesma prva biti na vjenčanju, a kako se čini Srbi najviše vole hrvatske pjevače. Naime, među prvih pet najpopularnijih pjesama na srpskim vjenčanjima, čak je četiri hrvatskih autora. Petar Grašo, Nina Badrić, Oliver i S.A.R.S. autori su bez kojih mladenci izgleda ne mogu, pišu srpski mediji.

Najpopularnija je pjesma “Zlatni dan” Bisere Veletanlić iz 1976. koju je skladao Kornelije Kovač, a tekst napisala njegova supruga Spomenka. Odmah iza nje se smjestio Petar Grašo sa svojim hitom “Ako te pitaju” za koje su stihove i glazbu napisali tandem Tonči i Vjekoslava Huljić. Ova pjesma dominira svadbama od 2017. godina, a govori o muškarcu koji je upoznao i pronašao ljubav u ženi i shvatio da je ta ljubav zapravo sve što mu treba.

Na trećem mjestu je Nina Badrić sa svojom pjesmom “Dani i godine”, a na četvrtom se smjestio Oliver sa svojim vječnim hitom “Meni trebaš ti”.

Tekst je pažljivo biran, pjesma odiše najljepšim izjavama ljubavi, a ritam odgovara nešto bržem plesu. Pjesmu su otpjevale i Frajle pa je i njihova verzija popularna.

Na petom mjestu je “Lutka” grupe S.A.R.S.

Uspjeh ove pjesme prati i njezina neosporna prisutnost na vjenčanjima, posebice u povlaštenom mjestu pjesme za prvi ples.




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.