Foto: Nikola Vilic / CROPIX

‘Ne želim biti politički korektna, život je prekratak!’ Mirjana Hrga komentirala goste: ‘Vreća jada’

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

U ponedjeljak navečer, nakon radnog dana, Mirjana Hrga je opisala situaciju u svojoj konobi od dana ranije i dala do znanja kakvi gosti kod nje nisu poželjni, a opisala je i zašto.

“Ni u jednoj disciplini ne da mi se biti politički korektna. Život je prekratak za tu “demokratsku izmišljotinu”.Povremeno me samo zabrine jesam li neotesana, ali brzo me prođe čim se sjetim važnosti činjenica”, započela je Hrga i nastavila:

“E, pa ćinjenica je da svi promatramo sve i da izražavanje stava nije pravo samo nekih. Naprimjer restoran. Gost ima pravo i priliku komentirati. Ali…


Istina je i da druga strana vidi goste. Njihovu pristojnost, kulturu, stupanj mogućnosti uživanja…štošta. Ne možeš da ne vidiš. I sve brže shvaćaš.

Sinoć. Komentiram ekipi kako smo privilegirani gostima. Gospoda. Gurmani. Ozračje – nešto između kazališta i dnevnog boravka. Sjedi tu i chef kuhinje jednog ciriškog restorana. Uživamo. Večer ide kraju i ja zaključim:

“Znate, od svih stolova, nije mi se dopao jedan i pol.”

Turobni, prigušeni, opredijeljeni da budu latentno neraspoloženi i životno stisnuti. Osjetiš tu nesretnu, zbrkanu energiju. I, vidi čuda. Ono što je jednom chefu kuhinje savršeno, baš njima nije.

Sutra bih potpisala koliko treba manje, samo da nigdje i nikada ne srećemo zajedljive likove. Takvi se ne hrane ni hranom ni ljepotom. Njih “hrani” samo negativa. Vidjet ćete ih i osjetiti svugdje oko sebe. I nisu za osudu. Nije to lako…”, zaključila je Hrga i time pokrenula raspravu.
“Nekima jednostavno nije dano, a neki su vlastitim izborom vreća jada od energije. O tome ne treba šutjeti nego jasno prstom pokazivati. Nije nepristojno nego štoviše – društveno blagotvorno”, komentirala je Hrga, između ostalog, dodatno u komentarima te zaključila da gost ”nije uvijek u pravu”, a to mišljenje s njom dijele i njeni pratitelji.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.