Instagram

Ne žalite za luksuzom kakvim odišu spa centri! Uredite kupaonicu uz pomoć ovih jeftinih i praktičnih savjeta!

Autor: Iva Hanzen

Ne morate žaliti za luksuzom kakvim odišu spa centri, niti morate živjeti u uvjerenju da je kupaonica najdosadniji prostor u domu. Sami možete urediti kupaonicu na način da, ova često zanemarena prostorija, bar kada govorimo o uređenju interijera, u tren oka postane oaza mira u kojoj ćete općenito voljeti boraviti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bathroom Ideas (@bathroomideas)

 

View this post on Instagram

 




A post shared by The Cactus Kiss 🌵 (@thecactuskiss)

Kako urediti kupaonu i dekorirati kadu




Na doživljaj bivanja u kadi, uvelike će utjecati izgled prostora u kojem ćete boraviti, stoga savršena kupka ili tuširanje započinje dekoracijom kupaonice i same kade. Ukrasite kupaonicu slikama i ostalim umjetničkim predmetima, poput skulptura i kipića, primjerice kipića Bude. Dodajte morske detalje poput zvijezda, školjki i ukrasnog kamenja, ali i kristala, dok su biljke, bilo one prave, bilo one umjetne, itekako dobrodošle, štoviše ključne su. Što više drvenih detalja dat će topliju notu prostoru, dok dojam lako možete podići prostirkom ispred kade u nekoj lijepoj bolji ili upečatljivom uzorku, a isto vrijedi i za ručnike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ideeperlatuacasa (@_ideeperlatuacasa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bathroom Ideas (@bathroomideas)

Svijeće su također obavezne, i inače za ukras, a kamoli za trenutak kada uronite u toplu kupku. Pritom prigušite svjetlo ili umjesto stropnog kupaonskog svjetla upalite malu lampu. Rasporedite sve navedene detalje po čitavoj kupaonici, a neke od njih poslažite oko kade.

Biljke su dobrodošle!

Uz biljke ćete napraviti opuštajuću i vizualno zanimljivu oazu od kupaonice. Spomenimo Aloe Veru, kojoj će kupaonica biti još ugodniji dom, nego primjerice dnevna soba, a što se tiče ostalih biljaka koje bi mogle lijepo rasti u ovoj prostoriji, tu je također Monstera. Inače, bilo koji sukulent, odnosno biljka sa zelenim mesnatim listovima, a ne samo Aloe Vera će se odlično ponašati u kupaonici,  dok će fantastičan izbor za ovu prostoriju biti i Sabljica ili Svekrvin jezik ( Sansevieria trifasciata). U obzir uzmite i bambus jer on također odlično uspijeva na mračnijim mjestima.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.