FOTO: Pixabay

NE DRŽITE SE S PARTNEROM ZA RUKE? POČNITE! Znanstvenici dokazali blagotvoran učinak ove navike po naše zdravlje!

Autor: I.Br.

Jedna je nedavna američka studija došla do zanimljivih rezultata koji su pokazali kako na nas utječe držanje za ruke s partnerima. Naime, kada smo ljuti, tužni ili uplašeni, naše partnere hvatamo za ruku ne bismo li se na taj način utješili, a znanstvenici sa sveučilišta u Virgijini otkrili su zašto je to tako i zašto je dobro da to radimo.

Psiholog James Kohan napravio je eksperiment sa 16 sretno udanih žena i njihovim supružnicima. Bili su izloženi stresnim situacijama, a psiholog je za to vrijeme promatrao rad njihovog mozga na monitoru, tako što je izazvao mali električni trzaj i gledao kako ženski mozak reagira kada ne drži ničiju ruku, kada drži ruku stranca i kada drži svog partnera.

Rezultati su pokazali niži nivo stresa dok je žena držala ruku stranca, a količina stresa je bila još manja kada su držale za ruke svojeg partnera.

Stoga, ako se do sada niste držali za ruke, počnite to raditi jer ćete ako je suditi istraživanjima, ta navika blagotvorna za naše psihičko zdravlje.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.