fbpx
Foto: kolaci.biz

NATAŠINA KREMASTA RAPSODIJA BEZ PEČENJA: Ukoliko su vam se najavili dragi gosti, evo prilike da ih iznenadite!

Autor: Dnevno

Među već dobro provjerenim Natašinim slasticama pronašli smo idealan recept za ‘Pijesak kolač’. Nataša ga već godinama spravlja svojoj obitelji a slasticom su oduševljeni i stari i mladi.

Kolač je veoma jednostavan za pripremu, a s obzirom na ove fine sastojke, odličan okus je zajamčen. Ukoliko su vam se najavili neki dragi gosti, evo prilike da ih iznenadite ovom slasticom.

SASTOJCI:


5 pudinga od vanilije
250 gr šećera
1500 ml mlijeka
300 gr margarina ili maslaca
200 gr mljevenih petit keksa
200 gr kokosa
200 gr mljevenih oraha
200 ml vrhnja za šlag
čokolada za naribati

PRIPREMA

1. U zdjelu dodajte puding, šećer i pomiješajte sa malo mlijeka.

2. Ostatak mlijeka stavite kuhati.

3. Uzavrelo mlijeko sklonite sa strane.

4. Umiješajte pripremljene sastojke i vratite kuhati.




5. U zdjelu ulijte kuhanu kremu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

6. Uklonite foliju i izradite mikserom.

7. Dodajte izrezani margarin ili maslac sobne temperature, te sve dobro izradite mikserom.




8. Kremu rasporedite na tri jednaka dijela.

9. U jedan dio dodajte mljevene kekse.

10. U drugi dio dodajte kokos.

11. U treći dio dodajte orahe.

12. Tepsiju dimenzija 20 x 35 cm nije potrebno ničim premazivati.

13. U tepsiji prvo rasporedite smjesu od keksa.

14. Zatim rasporedite smjesu od kokosa.

15. Rasporedite smjesu od oraha.

16. Vrhnje za šlag izradite mikserom.

17. Dobiveni šlag rasporedite u tepsiji.

18. Naribajte čokoladu.

19. Stavite kolač u frižider da se stegne.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.