
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Namaz od mrkve vrlo je lako pripremiti. Uživajte u ukusnom, zdravom i vlaknima bogatom namazu.
Sastojci:
3 veće mrkve (oguljene i narezane na kolutove)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
2 žlice maslinova ulja
1 žličica kumina u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice crnog papra
sok od 1 limuna
svježi peršin
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kumin u prahu i pirjajte ih nekoliko minuta dok ne zamirišu. Dodajte narezane mrkve i pržite ih s češnjakom i kuminom 15-20 minuta ili dok mrkve ne omekšaju i postanu blago zlatnosmeđe. Maknite tavu s vatre i pustite da se smjesa ohladi nekoliko minuta. Stavite ohlađene mrkve, sol, papar i sok od limuna u blender. Miješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je smjesa pregusta, možete dodati malo vode ili još limunova soka da postignete željenu konzistenciju. Poslužite namaz od mrkve na tostu, uz krekere ili kao umak za povrće. Ukrasite svježim peršinom prije posluživanja.
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj