Namaz od mrkve: Ukusno, zdravo i bogato vlaknima

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Namaz od mrkve vrlo je lako pripremiti. Uživajte u ukusnom, zdravom i vlaknima bogatom namazu.

Sastojci:


3 veće mrkve (oguljene i narezane na kolutove)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
2 žlice maslinova ulja
1 žličica kumina u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice crnog papra
sok od 1 limuna
svježi peršin

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kumin u prahu i pirjajte ih nekoliko minuta dok ne zamirišu. Dodajte narezane mrkve i pržite ih s češnjakom i kuminom 15-20 minuta ili dok mrkve ne omekšaju i postanu blago zlatnosmeđe. Maknite tavu s vatre i pustite da se smjesa ohladi nekoliko minuta. Stavite ohlađene mrkve, sol, papar i sok od limuna u blender. Miješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je smjesa pregusta, možete dodati malo vode ili još limunova soka da postignete željenu konzistenciju. Poslužite namaz od mrkve na tostu, uz krekere ili kao umak za povrće. Ukrasite svježim peršinom prije posluživanja.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.