Foto: Screenshot

NAKON TOME, SNIMA SE FILM O JOŠ JEDNOJ GLAZBENOJ LEGENDI! Djetinjstvo proveo u domu, a mladost u sitnom kriminalu

Autor: Dnevno

Nakon filma o legendarnom Tomi Zdravkoviću koji je obara sve rekorde gledanosti, stiže film o još jednoj glazbenoj legendi – Džeju Ramadanovskom.

Folk pjevač koji nas je napustio prije godinu dana dobiti će svoj biografski film “Nedjelja”, nazvan po njegovom najvećem hitu.

Za scenarij je zadužen Stefan Bošković, režiju Nemanja Ćeranić, a projekt će sufinancirati Filmski centar Srbije.

“Bit će to uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog, bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz pjevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspješnim kinematografskim ostvarenjima i treba biti – naglašava”, navodi komisija FCS koja već predviđa da je ovo potencijalni kino hit.

Podsjećamo, ovaj glazbenik makedonskih i romskih korijena iza sebe ima i filmsku biografiju. Sa svega 11 godina završio je u popravnom domu u Beogradu. Svojedobno je izjavio da ga majka u domu nikada nije posjetila, dolazio je tek njegov otac. Većina njegovih prijatelja iz doma okrenula se lošem život, tek par dječaka uspjelo se izboriti za bolji život. Među njima i Džej.

Iako je nakon završetka vojnog roka dobio posao, nije ga zadržao te se vratio ulici i sitnom kriminalu. Tek kad je upoznao pokojnu Marinu Tucaković, odlučio je početi se ozbiljnije baviti glazbom.




Ramadanovski je preminuo prošle godine u 57. godini života od srčanog udara.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.