Foto: Ilustracija

NAJUKUSNIJI OBITELJSKI RUČAK: Sočne rolice u pancetinom zagrljaju

Autor: M.M.

Ako ste bez ideje za ručak/večeru, donosimo vam preukusan recept, a obrok je dostatan za 6 osoba.

Sastojci:
Piletina
3 kom pilećih prsiju
6 traka pancete
1 žličica soli
1 žličica luka u granulama
1/2 žličice Crnog mljevenog papra
Nadjev
200 g krem sira
250 g blanširanog i ocijeđenog špinata
250 g artičoka iz staklenke ili zaleđenih
80 g ribanog topivog sira
30 g ribanog parmezana
3 režnja nasjeckanog češnjaka

Priprema:

U manju zdjelu izmiješajte sol, papar i češnjak. Meso operite i posušite, pa svaki komad prepolovite i rastucite batićem za meso. Svaki komad natrljajte pripremljenim začinom i ostavite sa strane dok ne napravite nadjev. U zdjeli dobro izmiješajte krem sir, pa dodajte narezane artičoke i špinat, nasjeckani češnjak, ribani sir i parmezan, pa sve dobro izmiješajte.

Rastučeno meso posložite na ravnu plohu, pa pripremljeni nadjev ravnomjerno podijelite između komada mesa. Svaki komad urolajte u rolicu, zatim svaku rolicu umotajte u pancetu i učvrstite čačkalicama.

Pripremljene rolice posložite u uljem premazan pleh i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40 min, dok se sve zapeče i dok panceta lijepo porumeni.

Servirajte rolice s kuhanim povrćem i salatom, prema preporuci s Coolinarike.




 

 




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.