Foto: Instagram

NAJPOZNATIJI SRPSKI GLUMAC PRAVDA PUTINA? ‘Ne bih rekao da se Putin jedno jutro probudio i riješio da ubija ukrajinsku djecu’

Autor: Š. P.

Najavljujući novi film “Hoću muža”, trenutno najpopularniji srpski glumac Miloš Biković osvrnuo se na rat koji se vodi u Ukrajini.

Sukob u kojem ginu tisuće ljudi, a onda i pandemiju u kojoj su umrli milijuni, prokomentirao je iz kuta svojih filmova – oba su plasirana na počecima ovih tragičnih događanja pa je interes za njegove filmove zbog svjetskih događanja nešto manji. “Nisam imao sreće”, kaže 34-godišnji Biković.


“To je udarac za producenta, o financijskim gubicima da ni ne govorim. Važno mi je bilo da ‘Hotel Beograd’ bude prikazan u Rusiji i da je Srbija tada prikazana dobro, pa smo promijenili sliku o sebi na pozitivniju. To je trenutak kada govorite da vam je ipak drago jer ste uspjeli završiti neki projekt, usprkos situaciji. Slična sudbina je dočekala film ‘Hoću muža’. Sad kad je izašao, dogodio se rat s Ukrajinom, pa ni tu nisam imao sreće. Reakcije su odlične, nego je atmosfera takva da ljudi manje idu u kina”, rekao je Miloš Buković.

Tvrdi da je na europskim filmskim festivalima oduvijek postojao animozitet prema ruskim filmovima. “Ne bi se ni ranije prikazao film u Parizu i Berlinu, postojala je i tad vrsta animoziteta prema Rusima, ali sada je kulminirala. Ide dotle da se sa repertoara skidaju Dostojevski i Čajkovski. Mislim da je to besmisleno, mislim da je to opasno za cijeli svijet”, rekao je glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Govoreći o ratu u Krajini, rekao je: “Ja ne volim na komplicirana pitanja davati pojednostavljene odgovore. Ne bih rekao da se Putin jedno jutro probudio i riješio da ubija ukrajinsku djecu. Mi smo bili žrtve, ali smo predstavljani i kao agresori u svijetu. To je to licemerje ovog svijeta jer ono o čemu nam je korisno i zanimljivo da pričamo, to ćemo javljati, a ostalo mediji ignoriraju”.
Inače, Biković je prošle godine dobio rusko državljanstvo (dokument je potpisao Vladimir Putin) te u Rusiji često snima filmove i uživa određenu popularnost u medijima.

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.