Foto: Screenshot

Na 43. Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi uvršten je najavni spot za 30. Animafest Zagreb!

Autor: M.T.

U natjecateljskim programima 43. Međunarodnog festivala animiranog filma u Ottawi, koje se održava online od 22. rujna do 3. listopada, prikazuju se tri hrvatska kratkometražna filma. „Sve te senzacije u mom trbuhu” autora Marka Dješke nedavno prikazan na festivalima u Annecyju i Palm Springsu, natječe se za najbolji narativni kratkometražni naslov, izvijestio je HAVC.

Svjetsku premijeru imao je na prošlogodišnjem Međunarodnom festivalu animiranog filma Anibar, na kojem je osvojio i nagradu za najbolji film u konkurenciji filmova iz regije, a na Animafestu Zagreb iste je godine nagrađen posebnim priznanjem.

Film je nastao u produkciji Adriatic Animationa i koprodukciji s portugalskim BAP animation studijem, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Portugalskog instituta za film i audiovizualne umjetnosti (ICA).

U sklopu natjecanja nenarativnog animiranog filma festivala u Ottawi prikazuje se eksperimentalni rad Marka Tadića, “Događaji za zaboraviti“, koji je prošle godine osvojio posebno priznanje na slovenskoj Animateci, a publici se premijerno predstavio na zagrebačkom 25 FPS festivalu.

Film nastaje u produkciji Kreativnog sindikata te koprodukciji Zagreb filma, uz potporu HAVC-a.

U konkurenciji studentskog animiranog filma prikazat će se se “Kula” Sunčane Brkulj, također prikazan na ovogodišnjem Annecyju, a koji je autorica napravila uz pomoć mentora Daniela Šuljića.

U natjecateljski program za namjenske filmove uvršten je i najavni spot za 30. Animafest Zagreb kojeg potpisuje japanska umjetnica Yoriko Mizushiri, koji se također prikazivao u Annecyju u lipnju ove godine.




“Cockpera” Kate Gugić uvrštena je u poseban program “Najbolje od Ottawe 2020.” u sklopu kojeg se gledatelji mogu prisjetiti najboljih naslova iz prošlogodišnjeg izdanja festivala, koje je također održano online.

Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi jedan je od najznačajnijih svjetskih festivala animacije, posvećen “najprovokativnijim, najzabavnijim i najinspirativnijim animiranim filmovima svijeta”.Za prikazivanje na festivalu ove godine prijavilo se 2528 filmova iz 104 zemalja, a 107 ih je izabrano za natjecateljske programe.




Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.