Foto: Petra Ivana Babić

Muzej Mimara održat će virtualnu izložbu: ‘Tradicija i suvremenost – baština zauvijek’

Autor: Dnevno.hr/T. P.

Muzej Mimara već dvadesetjednu godinu surađuje s profesorom emeritusom Emilom Robertom Tanayem i predstavlja izložbe dječjih radova nastalih u tematskim projektima udruge UHULI i nastavnika likovnog odgoja iz svih dijelova Hrvatske.

Ovogodišnja tema ‘Tradicija i suvremnost – baština zauvijek’ potvrda je motiviranosti mladih ljudi za vrednovanje baštine, arhitekture i građevina koje su materijalni trag vrijednosti društva u kojem živimo.

U vremenu kada je dio domovine i dalje u obnovi zbog potresa,dječja umjetnička ostavrenja imaju za cilj podsjetiti publiku na baštinu koja i dalje pati neobnovljena. Prema riječima ravnateljice Lade Ratković Bukovčan: ‘Muzej Mimara podijelio je, nažalost, bolnu sudbinu mnogih zgrada, domova i ustanova te je zbog šteta od potresa zatvoren za javnost.

Foto: Fran Vavro

No, intenzivno se radi na svim segmentima potrebnim za sigurnu i trajnu obnovu te se radujemo u budućnosti opet otvoriti vrata ‘živim’ susretima. Do tada, neka nas ova virtualna izložba odvede u sigurne svjetove bujica dječje radosti, topline, razumijevanja i bezvremenske ljubavi.’

Ukupno 122 učenička rada predstavljaju se u virtualnoj izložbi od 20. lipnja na web stranci Muzeja.

Autor:Dnevno.hr/T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.