Muzej iluzija nagrađen srebrnom medaljom

Autor: Marina Tenžera

Znamenita talijanska dizajnerska organizacija ADesign objavila je kako je rad zagrebačkog dizajnera Dragana Vejnovića, vizualni identitet Muzeja Iluzija nagrađen srebrnom medaljom za grafički dizajn.

A’ Design Award & Competition (designaward.com) je najmasovnije internacionalno natjecanje u dizajnu. Nedavno su objavili rezultate za najdizajn u 2018-2019 godini, a jedna od dizajnerskih nagrada dodijeljena je Draganu Vejnoviću za vizualni identitet višestruko nagrađivanog Muzeja Iluzija.

Vejnović je izuzetno zadovoljan dobivenom nagradom, posebno jer se ona odnosi na jedan od njegovih najdražih radova, stoji u priopćenju. “Kada smo kretali s izradom vizualnog identiteta za Muzej Iluzija, tražili smo elemente koji bi spojili edukativnu i zabavnu sferu iluzija, i koji bi najbolje prikazali viziju Muzeja. Iako smo bili izrazito zadovoljni dobivenim vizualnim identitetom, nitko od nas nije mogao sanjati da će nakon samo par godina Muzej Iluzija biti prisutan u 20+ najvećih gradova svijeta, a da će moj rad biti nagrađen na svjetskoj razini.”, govori Vejnović.

Zadovoljstvo nagrađenim dizajnom otkrio je i Tomislav Pamuković, osnivač Muzeja iluzija: “MI je posvećen prikazivanju iluzija koje je stvorio ljudski mozak. Najteže je bilo stvoriti kontrast između stvarnosti i iluzije. Glavni logotip je dizajniran za prikaz slova M i I u 3D prostoru bez navođenja točnih granica. Sustav stvara ideju koju svi percipiraju za sebe, gdje je stvarna granica između početka i kraja slova M i I. Moram priznati da se, i dalje kad vidim logo Muzeja, osjećam sretno”, govori Pamuković.

Autor:Marina Tenžera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.