Foto: Instagram

MUČILA SE GODINAMA! Tatjana Jurić otkrila kako je nakon teške operacije: Trpila je strašne bolove

Autor: Dnevno.hr/ N.K.

Radijska voditeljica Tatjana Jurić ljetos je na svom Instagram profilu otkrila da je završila u bolnici zbog diskus hernije s kojom je živjela 23 godine.

U svojoj nedavnoj objavi otkrila je da se još uvijek oporavlja i da sve ide prema planu te podijelila fotografiju iz teretane u koju se, nakon dugog mirovanja, jedva čekala vratiti.

”Samo da vam kažem, nakon stroge poštede pokreta i rehabilitacije, osam mjeseci nakon operacije, trening ide bez problema! A i mišići se polako vraćaju!”, napisala je Tatjana u opisu fotografije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatjana Jurić (@tatjana_juric)




 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatjana Jurić (@tatjana_juric)




”Nisam se lako odlučila na ovaj zahvat, a sad si mislim što sam čekala! Popodne operacija, sutradan sam iz bolnice išetala bez bolova, uspravna i na svojim nogama. Doslovno! Na leđima imam tri mala šava, ništa, ali ništa me više ne boli, a tko se s diskus hernijom susreo zna o kakvim je ovdje bolovima riječ“, opisala je ranije popularna voditeljica.

Pune 23 godine živim s diskus hernijom. Od povrede još u srednjoj školi. Znam sve fore kako si pomoći, što smijem, što ne. U srednjoj sam na maturalac išla tako da su mi na podu autobusa napravili improvizirani ležaj. Moj prvi susret s hernijom, akutno stanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatjana Jurić (@tatjana_juric)

Vježbom i terapijom, operacija nije bila potrebna, ali tegobe mi u ova dva desetljeća ustvari nikada nisu u potpunosti prestale. Otkad znam za sebe, svjesna sam postojanja svoje desne noge. Povremeno trne sve do malog prsta, boli, steže donji dio leđa. Kad kišem, nogu dižem i stišćem o prsa da manje boli; kad mi nešto padne, isto podižem nogom, ne sagibam se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatjana Jurić (@tatjana_juric)

Kad god negdje dođem, pa sjednem, dižem jednu nogu na stolac, kao na ovoj fotografiji, pa uvijek objašnjavam da nisam nepristojna, boli me, ne mogu drukčije sjediti. Bolje je kad sam u treningu, ali u ozbiljnom treningu, kad i ako s vježbanjem posustanem, bol se s vremenom pojačava. Već i sve to šteti samom živcu, noga slabi, cirkulacija loša, mišići propadaju. O tome što je i kako tijelo kompenziralo, pa kako danas izgleda moja postura, bolje da šutim. Da skratim, 23 godine živim s diskus hernijom. Dosta je. S diskus hernijom se da živjeti, ali kvaliteta života je bitna! Ako dugotrajno nema poboljšanja, a osobito ako opet dođe do akutnog stanja i pogoršanja koje se ne smanjuje, od operacije ne treba zazirati, danas su to u mnogočemu poštedni zahvati. Minimalno invazivni zahvati, ne trgaju tkivo, idu direktno. I da ne bi bilo zabune, s operacijom ili bez, bez vježbanja ništa! Trening, vježbanje, disciplina! A sad me ispričajte, mirovanje, fizikalna mi slijedi, pa danas i ozbiljan trening”, poručila je vodieljica.

Autor:Dnevno.hr/ N.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.