fbpx
Foto: Josko Ponos / CROPIX

‘MRŠ KRAVO GRADSKA!’ Totalni kaos među prodavačima i kupcima: ‘Pa neću davat svoju vezu za domaća jaja!’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Da prodavači i kupci postaju sve nervozniji zbog raznih poskupljenja, kao i raznih opravdanja istih, postalo je jasno već pri prvim danima nove godine, a zorno je tu nervozu prikazala objava na Facebook stranici “Varaždinski plac“.

U javnoj grupi jedna je gospođa odlučila podijeliti komunikaciju s prodavačicom jaja, a zbog nesporazuma u porukama, sve je završilo ružnim uvredama i raspravom o cijeni jaja.

“Pozdrav, naručila bih 30 jaja ako još ima i ako budete možda kome u Varaždin dostavljali. Bude nam možda lakše da se čujemo ako ima još jaja. Hvala”, glasila je poruka u kojoj je gospođa koja je željela kupiti jaja ostavila broj telefona.


Foto: Facebook/ Varaždinski plac

Gospođa koja prodaje jaja tada je upitala potencijalnu mušteriju gdje se nalazi, a ona joj je dala svoju adresu, no odgovor koji je uslijedio zasigurno nije očekivala.

“Vozim do Optujske i točka. Jaja ispod cijene bi vi da vam dopelam na kućnu adresu?”, čudila se prodavačica koja nije shvatila ranije poruke kojima gospođa nije tražila dostavu na kućnu adresu, već je samo odgovorila na pitanje.

Foto: Facebook/ Varaždinski plac

“Nisam ni mislila. Znam da su ispod cijene. Osim toga, pitali ste di sam, pa sam vam i odgovorila, jer ja ne znam di ste vi. Jaja mi nemojte voziti jer ja nemam namjeru i nisam naučena na vaš način komunicirati i točka”, rezignirano je poručila gospođa koja je odustala od kupovine.

“Niste naučeni na takav način komunikacija? A jaja zabadava bi htjeli? O da”, odgovorila je prodavačica, a gospođa ju je upitala o čemu priča. Naime, ni u jedno trenu razgovora nije joj bila upitna cijena jaja koju je postavila prodavačica.

“Cijena kutije od 10 jaja je 2,20 jer je domaće i po jaja si dođite sami na Vinicu”, poručila je prodavačica, no gospođa joj je kratko odgovorila: “Sve u redu”, što je prodavačicu toliko razljutilo da joj je poručila: “Mrš kravo gradska”.

Foto: Facebook/ Varaždinski plac

Nakon što je objavu podijelila u grupi Varaždinski plac kako bi upozorila ostale na potencijalnu neugodnost s prodavačicom, povela se zanimljiva rasprava o cijeni jaja. Osim što su mnogi zaključili da od spomenute prodavačice ne bi uzela jaja ni da ih poklanja, nakon što su vidjeli neugodnu komunikaciju, ljudi su otkrili da ne daju tako lako kontakte svojih prodavača domaćih jaja.
“2.20 eura. Nek si u dupe nariva za tu lovu.  1.5 euro su domaća jaja”, napisao je član grupe, a mnogi su se zapitali gdje mogu kupiti jaja po 1,5 euro 10 komada, no uslijedila je ‘košarica’.

“I ovako se dugo čeka na jaja jer ima puno klijenata, pa neću davat svoju vezu za domaća jaja”, uslijedio je odgovor znatiželjnicima, ni drugi nisu bili pretjerano oduševljeni dijeljenjem kontakata svojih prodavačica.

Provjerili smo kako stoje cijene jaja u ovom trenutku u nekim od većih trgovačkih lanaca. U Konzumu se za 10 komada K Plus jaja A klase razred M mora izdvojiti 2,85 eura, Lidl u posljednjem katalogu navodi sniženje cijene jaja A klase M razreda za 26% pa tako jaja iznose 2,09 eura, odnosno bez popusta 2,85 eura. Tommy za 10 jaja L razreda, svoje marke proizvoda, traži 2,99 eura, dok za jaja istog razred druge proizvodnje traži čak 3,25 eura.
Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.