Foto: Instagram

‘Može li dijete od 500 grama preživjeti?’ RTL-ova novinarka progovorila o 120 dana borbe i najvećeg straha

Autor: Dnevno

“Može li dijete od 500 grama preživjeti”, riječi su koje je guglala televizijska novinarka Marija Pajić (34), koja se u svoju bebu zaljubila “preko plastične ograde”. 120 dana borbe, 120 dana straha, stotine pitanja,  tuge, iščekivanja…kroz sve je to prošla danas ponosna majka palčića Ive, mjesec danas prerano rođenog sina.

“Majka priroda nas je izdala”

“U svoju bebu sam se zaljubila prvo preko plastične ograde. Oko njega su bile žice i aparati. Kao da sam gledala svoje srce kako pokušava preživjeti bez mene. Osjećala sam se kao da sam ga iznevjerila. Više ga nisam mogla čuvati i držati na sigurnom u svom tijelu. Majka priroda nas je jednostavno izdala. Morali smo igrati na kartu znanosti. Pouzdati se u ljude koji su posvetili život tomu da borci kao on pobijede”, riječi su s kojima se nažalost mogu poistovjetiti brojni roditelji preuranjeno rođene djece.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M A R I J A P A J I Ć (@merigoesaroundtheworld)

Pri porodu njen sin težio je 1600 grama, nakon što je u bolnici provela dugih 120 dana. Nakon konstantnog strahovanja, odlučila je okrenuti ploču i vjerovati da će Ivo biti jednako tvrdoglav kao njegova mama. I bila je u pravu. Ivo danas ima osam mjeseci i odlično napreduje.




Napretku i sretnom životu zasigurno doprinosi i njen zaručnik Antonio Bačić koji je odlučio iskoristiti roditeljski dopust, dok se ona nakon tri mjeseca vratila u redakciju emisije Exkluziv na RTL-u, što je pravo koje rijetki muškarci uspijevaju ostvariti.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by M A R I J A P A J I Ć (@merigoesaroundtheworld)

Slikovnica za palčiće

“Osmosatni radni dan nije je spriječio da pronađe vrijeme kako bi svom dječaku, ali i svim palčići-ma, darovala uspomenu i podsjetnik da su hrabriji od najhrabrijih”, piše Gloria. Naime, kako je i obećala vlastitom sinu,  napisala je slikovnicu “Kapetan Ivo u lovu na dugu”, koju je ilustrirala poznata splitska dizajnerica i njena dugogodišnja prijateljica Anamarija Asanović.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.