screenshot: youtube.com

Monica Lewinsky otkrila nove detalje o aferi s Clintonom: ‘Na seks sam pristala, ali…’

Autor: I.K.

Više od 20 godina nakon izbijanja afere, Monica Lewinsky osvrnula se na cijeli događaj

Lewinsky, koja je u doba afere radila kao pripravnica u Bijeloj Kući, u članku za Vanity Fair magazin prisjetila se “nesretnog događaja” s tadašnjim predsjednikom Billom Clintonom, napisavši kako je veza zapravo bila “ogromna zlouporaba moći od strane predsjednika”.

Lewinsky je imala 22 godine kada je ušla u vezu s 27 godina starijim predsjednikom, a napisala je kako je posljedice afere osjećala dugo jer joj je nakon izbijanja skandala dijagnosticiran PTSP. To stanje uzrokovalo je što je bila javno osramoćena, napisala je Lewinsky.

Ljubavna veza na relaciji Lewinsky-Clinton zbivala se između 1995. i 1997. godine, a mediji su o skandalu pisali cijelu 1998. i 1999. godinu. Cllinton je u početku poricao vezu, da bi na kraju priznao da je bilo “neprikladnog fizičkog kontakta”. Iako su Republikanci inicirali postupak opoziva predsjednika zbog prvotnog laganja, Clinton je ipak preživio i ostao predsjednik do 2001. godine.

U članku koji je sada napisala, 44-godišnja Lewinsky i dalje navodi kako nije bila prisiljena na odnose, ali da je postojala velika razlika u poziciji moći, odnosno da tada nije razumjela kakve će to imati posljedice, zbog čega svaki dan žali što se dogodila afera.

“Što znači to što je imao moj pristanak, s obzirom na poziciju moći, njegovu poziciju i moje godine? Bio je moj šef. Bio je najmoćniji čovjek na svijetu. Bio je 27 godina stariji od mene, s dovoljno životnog iskustva da zna bolje”, osuđujuće je napisala Lewinsky.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.