Foto: RTL

Mojmira poručila Hrvatima koji se bune: ‘Ovog se sjetite kad vam zasmeta Filipinac’

Autor: I.D.

Voditeljica i urednica RTL Direkta, Mojmira Pastorčić, komentirala je vijesti i raspravu o tome kako se mnogi Hrvati žale jer im hranu i poštu donose radnici iz Azije.

“Nekad čovjek zaboravi da živimo u zemlji u kojoj ljudima može smetati simpatični Filipinac i u kojoj mnogi sa strahom i prezirom gledaju na svakog kome koža nije snježnobijela. Pa su se tako neki portali danas mrtvi ozbiljni raspisali da tko nam to nosi poštu, da je Splićane uznemirilo, zabrinulo i šokiralo što im poštu dostavljaju stranci”, referirala se Mojmira na vijesti.

‘Sjetite se vašeg strica, ujaka, brata, sina…’

“On samo bleji u sandučiće, stvarno tako piše: čudi se prezimenima i slovima č i ć, ne zna zamislite ni pozdraviti na hrvatskom. To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan ‘hrabri‘ Hrvat”, nastavila je.

Hrvati piju višu lijekova nego ikad, za jednim su poludjeli: ‘Eksplodirao je i svi ga traže’

Foto: RTL

“A sad se sjetite vašeg strica, ujaka, brata ili sina koji se ono jednom odselio u Njemačku, isto tako u potrazi za boljom plaćom i boljim životom, koji je isto radio za malu plaću za koju Nijemci nisu htjeli. Dok se još nije snašao, dok nije naučio jezik i dok nije znao ulice. Zamislite da vašem stricu Mati netko govori da se vrati doma, da što bleji, da što ne zna njemački i da što nije čuo za umlaut”, poručila je.

Mojmira otkrila detalje putovanja i zaključila bitnu razliku između Amerikanaca i Hrvata
“Zamislite da portali mrzilački pišu da tko je zaposlio te Hrvate? Toga se sjetite idući put kad vam zasmeta zbunjeni Filipinac. A ako mislite da to nije isto, jer stric Mate je bijelac, a poštar nije, onda ste jednostavno rasist, ali ni to nije bez rješenja.

Juraj Mesić, ovaj koji je tukao Filipince i vrijeđao Indijce se čudesno promijenio. U zatvoru je pa sada moli sud da ga pusti na slobodu, kaže dečko da se promijenio i da sad normalno funkcionira sa strancima. Pa vi recite da od hrvatskog pravosuđa nema koristi”, rekla je voditeljica.
Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.