Foto: Marko Todorov / CROPIX

‘MOJ MALIŠA VJEROJATNO NITI NE PUŠE U SVJEĆICE, NITI JEDE TORTU’ Ribafish čestitao 17. rođendan preminulom sinu: ‘Fališ, prokleto fališ’

Autor: Dnevno.hr

Iznimno je težak dan za domaćeg blogera i novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha čiji bi prerano preminuli sin Rok danas slavio 17. rođendan.

“Danas, u nekom paralelnom svemiru i nekom drugom univerzumu Rok slavi 17. rođendan. Moj Mališa negdje u svojoj dalekoj dimenziji vjerojatno niti puše u svjećice, niti jede tortu od hrenovaka, ali ja ga jednostavno i dalje tako vidim, i uvijek ću ga tako vidjeti…

Sretan ti rođendan sine, fališ, prokleto fališ. Voli te tvoj tata”, napisao je na Facebooku i podijelo tekst o njegovom odrastanju kada je imao 17 godina.

“Kad sam napunio 17 htio sam biti nogometaš, filmska zvijezda i prvak svijeta u skoku uvis i skijaškim letovima. Mama je te godine više vremena provela u bolnici nego doma, ja sam se pravio panker i na polugodištu prošao s 2,9. Kad se mama vratila iz bolnice i tata s terena shvatio sam da sam lijeno smeće i došao do 3.5. I nisam imao pojma što u biti želim kad odrastem, jer sam imao 17, a to je, kako bi rekla baka bilo – ni vrit ni mimo”, prisjetio se Domagoj Jakopović svojih tinejdžerskih dana koje njegov neprežaljeni dječačić nažalost nikad neće proživjeti…

‘Sve boli, svaka sekunda je bolna’

Podsjetimo, Ribafish je prije četiri godine tragično izgubio sina, o čemu je prije dvije godine progovorio i na Okruglom stolu koji je organizirala Udruga Posmrtna pripomoć.

“Kad sam shvatio da mog Roka više nema, samo sam izišao na cestu, hodao i nadao se da će me nešto zgaziti. Gubitak djeteta je nešto najgore, sve boli, svaka sekunda je bolna. Bio sam prvih mjesec dana u transu, mozak je brisao memoriju, nisam prepoznavao ljude na ulici.




‘Imao sam najcrnje misli’

Shvatio sam da ne smijem biti sam, a onda sam opet htio biti sam. Bio sam i na rubu da odustanem od života, otišao sam na Zanzibar posjetiti mjesto koje se naziva The Rock, kao i moj sin. Trebali smo to mjesto posjetiti zajedno kad maturira. Imao sam najcrnje misli, ali nešto mi nije dalo da si oduzmem život.

Napisao sam knjigu i započeo Projekt RokOtok – plivamo između otoka na Jadranu i pomažemo djeci da više budu u prirodi, veselju i druženju. Jedini savjet koji ja mogu dati jest da svatko potraži stručnu psihološku pomoć kad osjeti da mu treba”, rekao je tada.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć!




Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.

U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.

Ako ste dijete ili tinejdžer nazovite na besplatni broj 116-111.

Broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800.

Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati. Na Hrabrom telefonu potpuno anonimno djeca i tinejdžeri mogu i chatati, a mogu poslati i e-mail. Roditelji savjet mogu potražiti i na forumu.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 28 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 – radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: [email protected]

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.