Marko Jurinec/PIXSELL

Trikovi uz koje ćete u nekoliko sekundi prepoznati je li češnjak domaći ili uvozni!

Autor: T. P.

Miris domaćeg češnjaka s ljuskom će biti vrlo intenzivan, za razliku od uvoznog i tretiranog, no postoji još nekoliko detalja pomoću kojih možete saznati je li češnjak domaći ili ne.

Češnjak ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje koje se lako može usporediti s najboljim antibioticima. Riječ je o biljci koja obiluje s više od 200 biološki aktivnih spojeva, među kojima su glicin, eterično ulje, kalcij, fosfor, selen, kao i velika količina vitamina B i C. S obzirom na to, češnjak uspješno djeluje protiv streptokoka, tifusa, gljivičnih i virusnih infekcija o čemu više možete pročitati ovdje:

>>> Njegovo veličanstvo češnjak: Očistite zrak i ubijte viruse u stanu ovim jednostavnim trikom!

Sve čari i dobrobiti za zdravlje naći ćete u češnjaku, ali prije svega onom domaćem, netretiranom pesticidima. U Hrvatskoj češnjak dobro uspijeva te ako želite kupiti baš domaći češnjak, postoji nekoliko detalja na koje biste trebali obratiti pozornost.

Kod domaćeg češnjaka uvijek ćete uočiti korijen (duži ili kraći), dok kod onih uvoznih korijena neće biti. Je li češnjak domaći uočiti možete i prema njegovu obliku – domaći će uvijek biti nepravilniji, kvrgastiji, a ne pravilno okrugli. Također, miris domaćeg češnjaka s ljuskom će biti vrlo intenzivan, za razliku od uvoznog i tretiranog. Dakako, svježi češnjak mora biti čvrst, a nikako mekan. Provjeriti možete dio uz korijen – ako je mekan, nije svjež.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.