Mladi luk možete uzgajati tijekom cijele godine, i nije važno što živite u stanu! (FOTO)

Autor: I.G.

Ovaj trik s lukom razveselit će sve, jer nebitno je živite li u stanu, kući, imate li vrt ili nemate.

Želite imati domaćeg svježeg mladog luka uvijek, kroz cijelu godinu i to bez obzira živite li u stanu, kući, gradu, selu? Onda imamo genijalan savjet za vas.

Mladi luk može se uzgajati vertikalno na prozorskoj dasci, koristeći bocu za vodu od 5L (možete da koristite i manje). Ovakva boca štedi prostor i može se premještati po želji.

Postupak:

Dakle, nabavite preporučenu bocu i uklonite grlo boce. Napravite rupe na boci, poslužite se čavlima na primjer.

Pobrinite se da rupe budu manje od glavica luka koje ćete stavljati u bocu i da budu dovoljno velike da lukovice mogu nesmetano rasti kroz njih.

Zatim, ispunite bocu sa slojevima luka i zemlje. Nastavite slagati slojeve sve dok ne stignete do vrha boce. Zatim ih zalijte.

Zatim vrh boce koji ste odsjekli zalijepite prozirnom selotejp trakom, ali tako da zidovi gornjeg dijela ulaze s unutrašnjestrane donjeg dijela boce u koju ste postavljali slojeve luka i zemlje. Ovo je bitno da ne bi došlo do izlijevanja vode prilikom sljedećeg zalijevanja. Stavite bocu s lukovicama na prozorsku dasku.




mladi-luk

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.