Photo: Igor Soban/PIXSELL

(FOTO) MEĐUNARODNI SAJAM NAMJEŠTAJA: Kada poteškoće nisu prepreka, već motiv

Autor: Dnevno.hr

U sklopu Ambiente, Centar za rehabilitaciju Zagreb, predstavio je unikatne dizajnerske radove.

Od 10. do 14. listopada održava se Ambienta, 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. U sklopu ovogodišnjeg sajma na visoko rangiranoj dizajnerskoj manifestaciji prvi puta se predstavio i Centar za rehabilitaciju Zagreb sa radovima korisnika centra. Centar za rehabilitaciju Zagreb, sjedište Orlovac je ustanova socijalne skrbi koja radi sa odraslim osobama sa intelektualnim teškoćama koji izrađuju unikatne uporabne tekstilne i keramičke predmete kao i rasvjetna tijela.

Orlovac je prvi centar koji sudjeluje na ovakav način u poslovnom smislu, te koji zagovara ideju socijalnog poduzetništva kroz likovnost i dizajn u radu sa osobama sa intelektualnim teškoćama.

Cilj ovakvog izlaganja jest prezentacija kvalitete rada i umjetničkih talenata kod osoba sa intelektualnim teškoćama. Korisnici su uključeni u cijeli proces stvaranja, od samog idejnog začetka – crteža, do finalizacije proizvoda te se na taj način promiče neovisnost i autonomija korisnika.

Želja je pronaći i mjesto za njih na tržištu koje bi unaprijedilo samu proizvodnju, te na taj način osigurati korisnicima izvor prihoda koji bi im zasigurno poboljšao kvalitetu života.

Umjetnost poprima različite forme, povezuje i ruši prepreke te prelazi sve granice, bilo stvarne ili imaginarne, a dokaz tome možete vidjeti u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Podršku projektu i prvom predstavljanju u javnosti dale su i brojne poznate osobe iz javnog i poslovnog života poput Nataše Janjić, Ane Maras Harmander, Larise Navojec, Irine Čulinović i drugih.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.