Feng shui može spasiti posao

Autor: Snježana Vučković

Feng shui je drevna, kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem se nalazimo. U doslovnom prijevodu znači 'vjetar voda' a ukazuje na sredstva kojima putuje pozitivna energija.

Dani u uredu postaju nesnošljivi, zlovoljni ste, nedruželjubivi i neučinkoviti a bez nekakvog naročitog razloga? Možda je vrijeme da počistite stol, riješite se nepotrebnih papira i pustite pozitivne vibracije i Feng shui da vam uđu u život i ured.

Feng shui je drevna, kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem se nalazimo. U doslovnom prijevodu znači ‘vjetar voda’ a ukazuje na sredstva kojima putuje pozitivna energija.

Vratimo se na ured i pretumbajmo ga kako bi ponovno postali sretni i učinkoviti

Za početak, svoj radni stol okrenite prema ulaznim vratima kako bi imali kontrolu nad onima koji nenadano ulaze i tako spriječili negativan utjecaj naglih upada koji mogu poremetiti koncentraciju.

Ako je vaš ured okupan prirodnom svjetlošću, tim bolje, ali ako su prozori mali i oskudijevate svijetlom, pomaže korištenje lampa i postavljanje zrcala kojima će te poboljšati protok pozitivne energije.

Radni stol mora biti očišćen od suvišnih papira, spajalica i blokova, ali za Feng shui vrlo je važno da je stol udaljen od ulaznih vrata. Ukoliko je ured premalen, stvar će spasiti postavljanje akvarija ili biljke, koje su jako dobar energetski magnet, između stola i vrata.

Stolice i kauč bi trebali biti smješteni tako da tvore trokut prema radnom solu koji sada postaje središnjica zbivanja.




Ne dozvolite da vam slika ili zidni sat stoje nakrivljeno jer to remeti protočnost energije.

Feng shui nije samo uređenje doma, nego životna filozofija, a ovih par segmenata je dobar početak. Poluči li ovakvo preuređenje ureda rezultate, zasučite rukave i bacite se na razmještaj u svom domu, ali i u vlastitoj glavi i naučite se razmišljati onako kako to zahtijeva Feng shui.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.