Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

‘MOGLA ME ZAFRKNUTI’ Zdenka je bila najveća Ćirina podrška i kad im je bilo najteže: ‘Nismo znali hoćemo li imati za ručak’

Autor: Dnevno.hr

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge i teške bolesti, karcinomom koji je posljednjih mjeseci znatno napredovao. Iza njega ostala je supruga Zdenka i kćeri Katarina i Barbara te sin Miroslav.

Zdenka i Ćiro u braku su bili od 1961. godine, no svo to vrijeme jedna stvar se posebno ističe – Zdenku smo vrlo rijetko imali prilike vidjeti u javnosti, a izjave za medije nije nikad davala.

Na tome joj je Ćiro bio posebno zahvalan. Cijenio je to, a jednom prilikom joj je i javno čestitao. “To je njoj uspjelo jer ona je alergična na publicitet, smatra da je to moj posao. I nikad, ali nikad, niti jedno slovo nije dala u javnost, niti kad je bila moljena ili visoko plaćena nije pristala. Ja joj čestitam na tome jer me mogla samo negdje zafrknuti. Mogla je nešto reći o meni što se ne zna”, ispričao je jednom prilikom Ćiro za IN magazin.

Zajedno su prošlo neka vrlo teška vremena. ”U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo”, kazao je.

Ćiro je volio život. Na zagrebačkoj špici ga se moglo redovito sresti u dobrom raspoloženju. Uvijek je bio spreman za razgovor i šalu. No, posljednjih mjeseci vrlo teško je podnosio činjenicu što gubi bitku s karcinomom. “Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći”, rekao je Ćiro u jednoj od posljednjih objava.

”Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja”, napisao je Ćiro nedavno.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.