VIDEO: Kao velika korporacija, Dolce&Gabbana će ubiti 12-godišnji mali obiteljski obrt

Autor: hina

Riječ je o južnoafričkom obrtu s trgovinom, nazvanom Dolce and Banana, a koji se bavi proizvodnjom i prodajom nakita od školjaka. Nakon više pritužbi, obrt je promijenio ime samo u 'And Banana', no sad D&G traži i 100.000 dolara odštete zbog zaostalih troškova, što bi otjeralo obrtnike u propast.

Luksuzni milanski brand modnog kreatorskog dvojca Dolce&Gabbana pokrenuo je sudski proces kako bi vlasnicu malog južnoafričkog obrta i trgovine ‘Dolce and Banana‘ prisilio da promijeni naziv, izvijestio je u nedjelju južnoafrički tisak.

Od vlasnice ‘Dolce and Banane’ iz mjesta Hout Bay, blizu Cape Towna, uprava tvrtke zatražila je promjenu naziva obrta i trgovine. “

– Nazivom Dolce and Banana naš u svijetu poznati brand izvrgava se ruglu i šteti našem ugledu – prenosi list riječi članice uprave luksemburškog holdinga Gado, koji je vlasnik Dolce&Gabbane, Christiane Ruelle.

‘Dolce and Banana’ obrt je s trgovinom u kojoj vlasnica, Francuskinja Mijou Beller prodaje razne predmete izrađene od školjaka, drvene perle, broševe od sedefa i svjetiljke izrađene od granja. Beller je najprije je dvaput upozorena da promijeni naziv, ali se na to oglušila, piše južnoafrički Sunday Times. Stoga je na sudu protiv nje podnijeta tužba na 300 stranica.

– Mi nemamo dovoljno novca da uđemo u sudsku parnicu s tim brandom, pa smo odlučili promijeniti ime naše trgovine – rekla je Beller, dodavši kako će se njezin obrt ubuduće zvati samo ‘And Banana’.

Tvrtka Dolce&Gabbana od nje traži i 100.000 randa odštete (oko 75 tisuća kuna) za zaostale troškove, s obzirom na to da je dva puta ignorirala upozorenja. Beller je za tjednik kazala kako živi u strahu da će morati platiti i spomenutu odštetu, što bi, kako je kazala, u potpunosti uništilo obrt što ga je pokrenula prije 12 godina.

Pogledajte i što nudi bivši Dolce&Banana:




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.