VIDEO: Brazil traži zabranu reklame prožete ‘seksipilnim stereotipima’

Autor: P.R.

U reklami za donje rublje Gisele Bundchen odluči reći mužu lošu vijest odvlačeći njegovu pažnju svojim seksi izdanjem, odnosno samo u donjem rublju. Braniteljice ženskih prava smatraju da se radi o diskriminaciji žena.

Braniteljice ženskih prava u Brazilu tražit će od nadležnih vlasti da zabrane prikazivanje reklame u kojem glavnu ulogu tumači razodjeveni supermodel Gisele Bundchen, jer potiče prihvaćanje stereotipa o ženama kao seksualnim objektima.

U reklami za donje rublje Bundchen odluči reći mužu lošu vijest odvlačeći njegovu pažnju svojim seksi izdanjem, odnosno samo u donjem rublju, piše BBC.

– Reklama predstavlja diskriminaciju žena i šalje poruku da ženska senzualnost može ‘otopiti’ svakog muškarca što može ohrabriti Brazilke da koriste svoje čari kako bi ublažile reakcije svojih muževa – smatraju braniteljice ženskih prava.

Hope, tvrtka koja proizvodi donje rublje, navela je kako su reklamnom kampanjom nastojali s malo dobrog humora pokazati da nadaleko poznata prirodna ljepota Brazilki može dobro poslužiti prilikom saopćavanja loših vijesti.

Također, iz tvrtke su naveli da je njihov izbor modela ciljano pao na Bundchen, budući da ona predstavlja materijalno neovisnu i sposobnu mladu ženu.

– Bilo bi apsurdno da kao tvrtka koja postoji zahvaljujući ženskim klijentima, napravimo nešto što bi moglo ugroziti njihovo povjerenje – zaključili su tvrtci.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.