Instagram

ŠOKIRALA PRIZNANJEM: Imala je sve, a onda ju je snašla rijetka bolest! No, ova svjetska ljepotica se ne predaje!

Autor: Iva Hanzen

Ruskinja Miroslava Duma je za poznavatelje mode jedna od bitnijih ličnosti u ovoj branši, a u široj javnosti je poznata kao poduzetnica, modna ikona i majka troje djece. Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom kada je, sa samo 26 godina, pokrenula portal pod nazivom Buro24/7 te je izgradila digitalno carstvo, uspješno u gotovo svim krajevima svijeta. Danas i Hrvati imaju svoju inačicu ove uspješne web-platforme, no njezina osnivačica prolazi teške trenutke. Naime, ova uspješna 34-godišnjakinja šokirala je sve zadnjom objavom na Instagramu u kojoj je otkrila da se bori s teškom bolesti. Kako je objasnila, liječnici su joj ranije ove godine dijagnosticirali rijetku plućnu bolest i prognozirali samo sedam mjeseci života. Miroslava u početku ništa nije spominjala, a onda nas je sve ostavila bez riječi ovim statusom:

Instagram

‘Ranije ove godine dijagnosticirana mi je rijetka bolest pluća, te su mi dali 7 mjeseci života. Tada mi je to bilo ludo zastrašujuće, ali gledajući unazad, shvaćam da su protekli mjeseci oporavka bili možda najsretniji mjeseci u čitavom mom životu. Odjednom sam prestala ‘trčati maraton’ i shvatila sam koliko volim život, koliko je lijep naš svijet i koliko želim ostati ovdje, s ljudima koje volim. Prvi put u životu vidjela sam jarku plavu boju neba. I prekrasno zelenilo stabala. Kao da sam prije živjela na drugom planetu. Probudim se sretna, samo zato što mogu provesti još jedan dan ovdje, bez da pritom tražim više ili trčim brže.

Cijelog svog života tražila sam odobrenje i bila sam opsjednuta ‘lajkovima’, kako u fizičkom tako i u virtualnom svijetu, ne shvaćajući da zapravo prvo moram naučiti ‘lajkati’ (voljeti) sebe. Godine samokritike i sumnje, stresa, dijeta, fizičkog, mentalnog i emocionalnog neprestanog guranja sebe dovele su moj imunološki sustav do kolapsa i smrtno sam se razboljela.

Sada shvaćam da su protekli mjeseci ujedno bili i najkreativniji mjeseci u čitave moje 34 godine. Ipak se moj uspjeh danas više ne mjeri vanjskim pokazateljima, već onim što je unutra. Mjeri se mojim vlastitim zdravljem i zdravljem onih koje volim.  Mjeri se načinom na koji želim pridonijeti svijetu.

Posljednje dvije godine, Svemir me natjerao da doživim niz nevjerojatnih slučajnih događaja koji su se ponekad činili nadrealnim; poput onog u kojem je blesava pogreška koju je napravio moj odvjetnik dovela do rane dijagnoze moje bolesti  i dala mi šansu za život. Svuda sam vidjela znakove. Kao da mi je netko govorio: ‘Ne odustani’. Danas i dalje slijedim svoj veliki san i iskreno vjerujem da mogu pomoći spasiti naš planet, bez obzira na sve i protiv svih izgleda. Jednog dana se nadam da ću vam moći sve reći o tome. I najvažnije: Hvala svim divnim ljudima u mom životu, volim vas svim srcem (i plućima)’.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.