Parnu kupelj možete rezerverirati i za vašu vaginu

Autor: dnevno.hr

Mali korejski ritual zdravlja, nazvan chai-yok, obećava učinkovito otklanjanje stresa, suzbijanje infekcije, regulaciju menstruacijskog ciklusa te pridonosi borbi protiv neplodnosti.

Korejski poduzetnici izveli su unosan poslovni potez kada su u korejsku parnu vaginalnu kupelj odnosno tradicionalnu metodu za higijenu i zdravlje ženskih zona, plasirali u Los Angelesu i tako je pretvorili u pomodnu pomamu koja je zagospodarila kalifornijskim wellnessima.

Stolac otvorenog sjedala koji neodoljivo podsjeća na wc dasku zamišljen je kao mjesto gdje će ženska osoba sjedeći biti podvrgnuta ‘iscjeljivanju’ biljnim čajem koji se zagrijava na visokim temperaturama i nalazi se ispod stolca. Taj mali korejski ritual zdravlja, nazvan chai-yok, obećava učinkovito otklanjanje stresa, suzbijanje infekcije, regulaciju, menstruacijskog ciklusa te pridonosi borbi protiv neplodnosti.

I dok je nacija, kojoj je na naputke za korištenje fena potrebno posebno istaknuti da se aparat prilikom rada ne smije bacati u vodu, napravila pravu pomamu za neobičnim postupkom, njegov učinak još nije potvrđen zdravstvenom analizom.

– Zvuči poput neke vudu-medicine koja ponekad zbilja i djeluje – izjavio je za LA Times Vicken Sahakian, ravnatelj Pacifičkog centra za plodnost u Los Angelesu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.