Jeste li mu vjerovali? Ovo su 3 najveće laži doktora Oza o mršavljenju!

Autor: A. Pranjić

Doznajte koje su to tri najveće laži o mršavljenju koje je izrekao doktor Oz.

Ljudi su kupovali skupe prozvode za mršavljenje koji nisu djelotvorni, i to sve zato što su slušali Doktora Oza. 

Naime, iako je doktor Oz popularizirao određene načine mršavljenja, ispostavlja se da je riječ o neistinama, kao i za mnoge druge stvari o kojima je govorio u emisijama. No, najveći je problem snažan utjecaj koji doktor Oz ostavlja na mase. Doznajte koje su to tri najveće laži o mršavljenju koje je izrekao doktor Oz.

Proizvodi koji ubrzavaju metabolizam

U mnogim svojim emisijama doktor Oz je govorio o metabolizmu kao ključnoj stvari u mršavljenju. “Proizvodi koji ubrzavaju rad metabolizma su sveti gral mršavljenja”, utvrdio je u više navrata dr. Oz. Ljudima je savetovao da kupuju razne praške, čajeve ili ekstrakate koji ubrzavaju rad metabolizma. Proizvodi koje on preporučuje neće ubrzati vaš metabolizam, ali svakako hoće vašu potrošnju novca. Najbolje je iskoristiti kavu ili čili kako biste ubrzali svoj metabolizam. 

Masne naslage na trbuhu

Ako odete na dijetu ili uzimate određene dodatke prehrani prema doktoru Ozu možete se riješiti naslaga na trbuhu. “Uz pomoć napitka od zelenog čaja zauvijek ćete izgubiti masne naslage na trbuhu”, u jednoj od svojih emisija izjavio je doktor Oz. No, prema dosadašnjim istraživanjima, ne postoji način da se ciljano gube masne naslage na određenom dijelu tijela. Potrebna je uravnotežena prehrana i redovna vježba zato jer kad se masne naslage tope, tope se na cijelom tijelu i nemoguće je to postići za tjedan dana. Ono što doktor Oz obećava nećete postići u kratkom roku već su za to potrebni mjeseci a katkad i godine.

Čudotvorne pilule

Razne pilule su pravi čudotvorci, više puta je istaknuo doktor Oz.

“Dodaci prehrani ne samo da će vas učiniti mršavijima, nego će uništiti i vašu želju za hranom”, poručio je više puta doktor Oz. Većina tih pilula nije ni proučavana. Da su te pilule toliko čudotvorne, onda u svijetu ne bi postojao problem pretilosti koji je svakim danom sve veći.

I na kraju, ljetos je pred američkim kongresom doktor Oz demantirao samog sebe. Priznao je da mršavljenje funkcionira jedino kad se promijeni način prehrane i kada se redovno vježba. Jednostavna rješenja ne postoje, koliko god ih mi željeli. 




Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.