Ilustracija

IZNENADIT ĆE VAS Poznate Hrvatice otkrile koje beauty proizvode baš uvijek nose u svojoj torbi!

Autor: Dnevno

Naše poznate dame uvijek izgledaju sjajno i često se, pomalo ljubomorno, pitamo kako im to uspijeva. Stoga smo im se obratili kako bi nam otkrile svoje tajne i trikove, ispričale detalje o svojim beauty rutinama, ali i koji su im najdraži proizvodi kada su u pokretu, piše Zagrebinfo.

Jedna takva superžena, koja sve stigne uz majčinstvo, blogerica je i poduzetnica Ivana Blažoti Mijoč. S njom je uslijedilo prvo iznenađenje. Umjesto da odjuri u kupaonicu čim otvori oči i mahnito krene s čišćenjem lica, Ivana svoj beauty ritual započinje malo drugačije, uz nešto što je ključno za lijep i mladolik izgled, a tako često zanemarujemo.

“Jutro započinjem velikom čašom vode i 20-ak minuta uživam u tišini uz šalicu kave. Zatim koristim nježnu umivalicu, nanosim serum i kremu sa zaštitnim faktorom. Moj dnevni make-up uglavnom se svodi na BB kremu, korektor, proizvod za obrve, bronzer, rumenilo, malo maskare i balzam za usne. Dok nanosim make-up, uglavnom planiram obveze za taj dan. Navečer uklanjam make-up rutinom od dva koraka – balzamom za odstranjivanje šminke i umivalicom. Zatim nanosim toner i serum, ovisno o potrebama kože taj dan, i ‘zaključam’ sve dobrom hidratantnom kremom”, kaže Ivana.

Ključnu ulogu vode u procesu hidratacije kože zna i Dunja Tadić, poduzetnica i vlasnica poznatog brenda Ženski rokovnik, koja priznaje da je tek u kasnim tridesetima shvatila njezinu važnost.

“Dugo sam mislila da je nekoliko čaša vode za mene dovoljno. Nakon što sam upoznala svoju sadašnju kozmetičarku i nakon što mi je rekla da, ako želim biti njezina klijentica, moram piti minimalno dvije litre vode dnevno, primijetila sam razliku na izgledu i stanju kože. Od tada, bočica vode je uvijek sa mnom, u autu, na radnom stolu i pored kreveta. Zadnjih godina zavoljela sam i ulja za lice te su postala sastavni dio mojih dnevnih rituala.

Ulje smilja i divlje ruže obavezno koristim navečer, a ujutro prvo na lice stavljam hidrolat bušljena s malo glicerina koji sam sama napravila. Godinama sam kupovala skupe kreme, oduvijek sam voljela kremice, no mislim da mojoj zrelijoj koži sada više odgovaraju prirodni preparati i često istražujem kako sama mogu napraviti nešto što će mi odgovarati”, otkrila je Dunja.

Svoju detaljnu beauty rutinu otkrila nam je i naša poznata dizajnerica Alex Dojčinović koja redovito oduševljava svojim mladolikim izgledom.




“Ujutro stavim Dr. Brandt DNA kremu, a za vrat i područje oko očiju koristim kremu Dr. Kaliterna. Nakon toga slijedi nanošenje šminke, a tu imam godinama vrlo sličnu rutinu. Koristim Armanijeve pudere i rumenila jer mi imaju najljepšu teksturu, uz to još malo Kanebo korektora za sitne nepravilnosti i Chanel puder u prahu kao finiš. Obožavam Loreal ruževe, osobito one s potpisom Isabel Marant.

Večernju rutinu, nakon posla, započinjem čišćenjem lica Biobazinim micelarnim uljem, nakon čega nanesem neku od noćnih krema iz svoje kolekcije. Imam ih desetak i mijenjam ih ovisno o stanju kože. Njega tijela mi je jednako važna kao i njega lica, a u posljednje vrijeme koristim Mixa gelove za tuširanje u kombinaciji s Biobazinim gelovima sa šljokicama, a od mlijeka za tijelo omiljene kombinacije su mi one s Mixom i Melemom, kao i Esensa mediterana piling za tijelo koji obožavam”, ispričala je Alex.

Iako koža ovih dama danas izgleda poput površine lutke, Dunja i Ivana su priznale da nije uvijek bilo tako. Obje su u mladosti muku mučile s aknama. Ivana je otkrila da je kao tinejdžerica imala vrlo problematičan ten za koji je koristila agresivne preparate sa salicilnom kiselinom.




Iako je ona riješila problem prištića, kaže da je dugoročno narušila barijeru njezine kože, zbog čega je ona danas dosta osjetljiva. Dunja je problem akni dugo pokušavala bezuspješno riješiti, a na kraju joj je pomogao tonik i krema za lice koju joj je napravila mamina prijateljica farmaceutkinja.

Zanimalo nas je i kako im beauty rutina izgleda ostatak dana i koji su im proizvodi ključni dok su u pokretu.

“Uvijek imam micelarni puder u prahu, ruž Isabel Marant za Loreal u nijansama Amaze ili Belleville Rodeo i Apivita balzam za usne”, otkrila nam je Alex.

“Zvučat će čudno, ali od kozmetike u torbi nosim samo dvije stvari – kremu za ruke i balzam za usne. Moj omiljeni je Moja oaza balzam za usne s kokosom. Podsjeća me na ljeto svaki put kad ga nanesem, pakiranje je preslatko, a balzam super njeguje, čak i tijekom zimskih dana”, rekla je Ivana.

“Ne izlazim iz kuće bez Labella i olovke za usta, to mi je najvažnije. A u torbici uvijek imam kremasto rumenilo koje po potrebi mogu nanijeti na lice ili dodatno na usne. Uvijek imam i kremu za ruke”, kaže Dunja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.