Instagram

GOTOVO JE! Meghan Markle i princ Harry odlučili se na drastične mjere! Ovo se dogodilo samo jedanput u povijesti!

Autor: Iva Hanzen

Kada je Edvard VIII. abdicirao s prijestolja kako bi se mogao oženiti Amerikankom i do tada već dva puta razvedenom zvijezdom visokog društva Wallis Simpson, britanska je kraljevska obitelj mislila da ne može doći do većeg raskola u njihovim krugovima. Podsjetimo, par se preselio u Pariz gdje se vjenčao 3. lipnja 1937. na privatnoj svečanosti nedaleko od Toursa u Francuskoj, no nitko od članova kraljevske obitelji nije prisustvovao vjenčanju. Povijest se sada ponavlja u vrlo sličnoj verziji. Naime, Meghan Markle i princ Harry šokirali su svijet odlukom da odstupe od svojih dužnosti, baš kao što je to prije 60 godina učinio Edvard VIII.

 

View this post on Instagram

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Vijest o tome da se povlače s aktivnih dužnosti u sklopu britanske kraljevske obitelji te da će svoje vrijeme podijeliti između Kanade i Velike Britanije, kao i da će se de facto preseliti u Kanadu, objavili su putem svojih Instagram-profila, i to sljedećim statusom:




“Nakon višemjesečnih razmišljanja i internih rasprava, odlučili smo se za tranziciju u ovoj godini kako bismo stvorili novu progresivnu ulogu u ovoj instituciji. Namjeravamo se povući kao ‘stariji’ članovi kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo financijski neovisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati Njezino Veličanstvo Kraljicu. Zbog vaše podrške, posebno tijekom posljednjih nekoliko godina, osjećamo spremnost za takvo prilagođavanje. Sada planiramo uravnotežiti svoje vrijeme između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati ​​svoju dužnost prema kraljici, Commonwealthu i našim zaštitnicima. Ova zemljopisna ravnoteža omogućit će nam da odgojimo svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a također će pružiti našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje, uključujući i pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta. Radujemo se što ćemo s vremenom podijeliti sve detalje ovog uzbudljivog sljedećeg koraka, jer nastavljamo suradnju s Njezinim Veličanstvom kraljicom, princom od Walesa, vojvodom od Cambridgea i svim relevantnim strankama. Do tada, prihvatite našu najdublju zahvalnost za vašu stalnu podršku. – Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa’.

Iskreno, ovo nas uopće ne čudi jer su odlukom da blagdane provedu daleko od očiju britanske kraljevske obitelji dali naslutiti da se planiraju maknuti što dalje od njih. Doduše, nismo očekivali baš ovako radikalnu odluku, ali svakako pozdravljamo hrabrost mladog para da se suprotstavi najmoćnijoj obitelji na svijetu.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.