FOTO: Transformacije Ivone Martinko za jesen i zimu 2010/11

Autor: dnevno.hr

Kolekcija odjeće je izrađena od prirodnih materijala, mješavine pamuka i vune koji su idealni za hladne dane – topli su i ne bockaju. Ivonine kreacije za jesen/zimu 2010/11 predstavila je Jadranka Yaya Ivaniš.

Iako je izostala s pista modnih manifestacija, Ivona Martinko, hrvatski Yamamoto počastila je publiku kampanjom u kojoj je glavnu ulogu odigrala Jadranka Yaya Ivaniš.

Svoju prvu kolekciju dizajnerica je izložila 2004. godine u Muzeju Mimara i od tada svoje sezonske kolekcije redovito izlaže na uglednim modnim manifestacijama poput Cro a Poreter- a i Fashion.hr-a sve do prošle godine. Surađivala je s grupom Jinx na coveru za ploču „Idem tamo gdje je sve po mom“ te je napravila impresivnu haljinu od kravata za scenske nastupe koju je nosila pjevačica Yaya.

Dvije umjetnice sada su se udružile kako bi predstavile Ivoninu odjevnu kolekciju za jesen/zimu 2010/11 i nakit koji izrađuje Yaya. Kolekcija odjeće je izrađena od prirodnih materijala, mješavine pamuka i vune koji su idealni za hladne dane – topli su i ne bockaju. Crna i siva boja koje vladaju kolekcijom osvježene su s kariranim materijalima koji imaju tople tonove smeđe, crvene i ljubičaste te crvenim patentnim zatvaračima koji su šivani na naličje odjevnih predmeta.

Majica ‘kompas’ s četiri otvora

Kolekcija je posebna po multifunkcionalnosti odjeće, jedan predmet može se transformirati u drugi odjevni predmet: kaputić se pretvara u kratku jaknicu s kapuljačom, haljinice tzv. tobogani su bez šavova što im pruža mogućnost omotavanja oko tijela i samim time omogućava varijacije dužine i vrste rukava. Tu je i majica ‘kompas’ koja uz pomoć četiri otvora postaje majica, tunika ili pak haljina – ovisi u koji otvor se gurne glava.

– Iako sam zbog obveza i širenja svog potpisa preskočila izlaganje svoje kolekcije na modnoj pisti to ne znači da sam manje aktivna nego prije. Baš suprotno, nakon otvorenja ateljea u centru Ljubljane naišla sam na veliku zainteresiranost slovenske publike za moj dizajn i odlučila sam se posvetiti direktnoj prodaji i radu s kupcima – izjavila je Martinko koja naglašava da je njezin dizajn puno više prepoznat van granica rodne Hrvatske, jer su u Sloveniji ljudi odvažniji i spremniji za modne eksperimente i odskakanje iz mase.

Fotografije za kampanju jesen/zima 2010/11 snimila je Mare Milin, za make up je bila zadužena Silvija Bradica, a za frizuru Iva Vrdoljak. Kreacije Ivone Martinko mogu se kupiti u Zagrebu, Kaptol 14, u Zadru „Marival“, u Splitu „Think Pink“, u Opatiji „Gallery shop Feniks“ te u Ljubljani na Kongresnom trgu 5.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.